Kaneel: winterse specerij met talloze beautyvoordelen

kaneel © iStock

Tijdens de koude maanden kan een warme drank of maaltijd met kaneel wonderen doen. Niet alleen is het heel erg lekker, het zou ook onze schoonheid en gezondheid een boost geven.

Zowel beautyproducten met kaneel als gerechten of dranken met kaneel kunnen ons helpen om gezond en stralend te blijven. Ontdek welke voordelen de specerij allemaal te bieden heeft.

Anti-aging

Een tas thee met kaneel kan ervoor zorgen dat de huid minder snel verouderd. Ook een masker met kaneel kan wonderen doen. Test het wel even uit op een stukje huid alvorens je gezicht ermee in te smeren.

Afslankend

Kaneel zou ervoor zorgen dat je metabolisme verhoogt en je suikerspiegel beter onder controle blijft. Ook zou het cholesterolverlagend werken. Suiker blijft natuurlijk uit den boze, dus strooi liever wat kaneel over je havermout dan in een zoet gebakje.

Antioxidant

De lekkere specerij helpt ons lichaam om giftige stoffen af te voeren en geeft een boost aan het immuunsysteem. Ook zou het antibacterieel werken.

Frisse adem Kauwen op kaneelstokjes doet slechte adem verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Haargroei stimuleren

Mix wat kaneel met honing en kokosnootolie en gebruik dit mengsel als een masker voor je haar. Het goedje werkt stimulerend voor de hoofdhuid en zou er dus ook voor zorgen dat je haren sneller groeien.

Middel tegen acne

Kaneel helpt de huid om bacteriën te bestrijden. Mensen die last hebben van acne hebben dus baat bij een kaneelscrub of -masker.

Opgelet: Kaneel wordt afgeraden voor zwangere vrouwen. Even wachten tot je kleine spruit op de wereld is gezet alvorens je deze tips ter harte neemt. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content