Skincare merk IOMA lanceert een moisturiser die technieken van NASA's MEMS technologie gebruikt om de vochtbalans in de huid te meten. Zo meldt Vogue.

De nieuwe Youth Booster van IOMA heeft zich laten inspireren door de ruimtevaart om ons weer een stapje dichterbij de eeuwige jeugd te brengen. Dezelfde technologie die we kunnen vinden in de Curiosity robot die momenteel Mars aan het onderzoeken is, wordt gebruikt door het beautymerk om na te gaan hoe het gesteld is met de hydratatie van de huid.

In het deksel van de verpakking zit een kleine MEMS sensor. De sensor dient tegen de wang gehouden te worden om zo te kunnen meten in welke mate de huid lijdt aan dehydratatie. Wanneer er niet meer dan 3 LED lampjes gaan branden, hoef je de Youth Booster maar één keer per dag aan te brengen. Lichten er echter meerdere lampjes op, dien je de moisturiser twee keer per dag te gebruiken om de aanbevolen hoeveelheid hydratatie te bekomen en zo de huid fris en jeugdig te houden.

De moisturiser zit tjokvol actieve moleculen die als doel hebben te hydrateren, regenereren, detoxen en de huid te beschermen.

Het nadeel aan zulke vernuftige technologie is natuurlijk het prijskaartje. De moisturiser kost maar liefst £149 en de verscheping naar België door Harrods kost ons ook nog eens £20. Wie mooi wil zijn moet lijden - in de portemonnee - zeker? (LP)

Skincare merk IOMA lanceert een moisturiser die technieken van NASA's MEMS technologie gebruikt om de vochtbalans in de huid te meten. Zo meldt Vogue. De nieuwe Youth Booster van IOMA heeft zich laten inspireren door de ruimtevaart om ons weer een stapje dichterbij de eeuwige jeugd te brengen. Dezelfde technologie die we kunnen vinden in de Curiosity robot die momenteel Mars aan het onderzoeken is, wordt gebruikt door het beautymerk om na te gaan hoe het gesteld is met de hydratatie van de huid. In het deksel van de verpakking zit een kleine MEMS sensor. De sensor dient tegen de wang gehouden te worden om zo te kunnen meten in welke mate de huid lijdt aan dehydratatie. Wanneer er niet meer dan 3 LED lampjes gaan branden, hoef je de Youth Booster maar één keer per dag aan te brengen. Lichten er echter meerdere lampjes op, dien je de moisturiser twee keer per dag te gebruiken om de aanbevolen hoeveelheid hydratatie te bekomen en zo de huid fris en jeugdig te houden. De moisturiser zit tjokvol actieve moleculen die als doel hebben te hydrateren, regenereren, detoxen en de huid te beschermen. Het nadeel aan zulke vernuftige technologie is natuurlijk het prijskaartje. De moisturiser kost maar liefst £149 en de verscheping naar België door Harrods kost ons ook nog eens £20. Wie mooi wil zijn moet lijden - in de portemonnee - zeker? (LP)