Hoe comfortabel is de nieuwe generatie matte lipsticks?

© .

Matte lipstick staat gesofisticeerd en blijft lang zitten. Maar is de nieuwe generatie ook aangenaam om te dragen?

In de ideale wereld overleeft elke lipstick de koffie- en lunchpauze. In realiteit doen haast enkel matte formules dat, want die hebben de meest verzadigde kleur. Ze dekken in één haal, blijven lang zitten en staan chic, maar voelen vaak niet zo aangenaam als pakweg een hydraterende lipstick met een satijnfinish. Lippen compleet uitdrogen zoals de vroegere generatie doen de nieuwe formules niet; dankzij nieuwe technologieën en bestanddelen zijn ze zelfs comfortabel.

‘Maar matte kleur zal nooit extreem comfortabel aanvoelen’, aldus Johan Lundin, International Marketing Director van Giorgio Armani Beauty.’Traditionele lipstick bestaat uit was, kleurpigment en fillers. Vroeger bevatten formules veel witte vulstoffen, maar die droogden lippen uit. Nu zijn fillers vaker transparant en hebben ze eerder een gelstructuur. We kunnen het wasdeel van de formule ook comfortabeler maken.’

Hoe comfortabel is de nieuwe generatie matte lipsticks?
© .

De nieuwste matte lipsticks voelen bovendien erg licht aan en hebben stralende, geen vlakke kleuren. Die blijven erg lang zitten (wat bijwerken na het eten kan soms nodig zijn) en verwijder je het best met een cleanser waar olie in zit. (En dan nog kunnen kleurrestjes in je lippen blijven zitten.)

Handig is de romige 1 Le Rouge Crayon de Couleur Mat (36 euro) van Chanel: met de punt teken je je lippen precies in. 2 Rouge d’Armani Matte (36 euro) van Giorgio Armani is de meest matte, maar droogt mijn lippen na een dag wel wat uit. 3 ModernMatte Powder Lipstick (28,50 euro) van Shiseido voelt het meest comfortabel aan.

Mat kan ook vloeibaar, zoals de 4 Rouge Signature Matte Liquid Lip Stain (14,99 euro) van L’Oréal Paris. Die droogt op tot een matte finish die je niet voelt zitten.

Partner Content