Groenten en fruit zijn goed voor je teint

© iStock

Dat groenten en fruit goed zijn voor ons, dat wisten we al. Een onderzoek bevestigde ook nog eens dat je er een stralende teint van krijgt.

Door het regelmatig eten van groenten en fruit krijgt de huid een gezondere én mooiere teint. Uit een nieuw onderzoek blijkt zelfs dat de huid een mooiere glans krijgt door het eten van gezonde voeding dan wanneer je in de zon gaat zitten.

Een lichte huid kan op twee manieren kleur krijgen: enerzijds door de zon, waar de melanine zorgt voor een kleurtje, anderzijds zorgt het eten van groenten en fruit ook voor een mooiere teint. Dit door de carotenoïden die deze producten bevatten en deze stof zal de huid een ‘gloed’ geven. Dat schrijft de Daily Mail.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Leeds, waar een groep van zestig mensen een aantal digitaal bewerkte foto’s te zien kreeg waarop de huid van de afgebeelde personen gekleurd was door de zon of door het eten van groenten en fruit.

Aantrekkelijk

En wat bleek nu? Drie op de vier ondervraagden gaf aan dat ze personen met een gloed door fruit en groenten aantrekkelijker vinden. Volgens de onderzoekers suggereert dit dat de gloed ook weerspiegelt dat deze mensen gezond zijn en dat is een reden is van aantrekkelijkheid.

Een betere kleur

Een ander onderzoek bevestigde de conclusie van het onderzoek aan de Universiteit van Leeds. Zo namen eerder al 35 studenten deel aan een studie van de Universiteit van St. Andrews. Een deel van de studenten moest zes weken lang dagelijks twee extra porties groenten en fruit eten, een ander deel van de studenten at juist minder groenten en fruit.

De teint van de studenten die meer groenten en fruit eten werd glanzender en ze kregen een mooiere kleur, terwijl de huidskleur van de studenten die minder groenten en fruit aten doffer werd. Vooral het regelmatig eten van zoete aardappelen, meloen, wortelen, tomaten, pompoen, spinazie en broccoli zou goed zijn voor de teint. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content