Getest: Wellness

We trokken naar de catacomben van een voormalig klooster en naar het hart van het Zoniënwoud om 2 wellnesscentra te testen.

Cinq Mondes is de spa van het congreshotel Dolce La Hulpe, een oase midden in de bossen van Terhulpen. Cinq Mondes verzamelt schoonheidsrituelen uit de hele wereld en biedt verscheidene arrangementen aan: met of zonder overnachting, per fiets op ontdekking in het Zoniënwoud en voorts is er een ruim zwembad annex sauna en hammam, in 800 m² zendesign. In het programma is ook aandacht voor wie met zijn tweeën wil kuren.

Een tijdje geleden namen wij een vriendin mee om het zomerarrangement te testen, maar het weer gooide roet in het eten. De voorziene fietstocht viel weg, maar geen nood, we werden verwelkomd met een thee in de bar, en na een lichte lunch was er meer tijd voor zwemmen en de sauna. De dag werd afgesloten in een ruimte met twee behandelingstafels, met een Sublieme Massage uit Polynesië. De vlag dekte de lading helemaal.

Hotel Dolce La Hulpe – Brusselsesteenweg 135, 1310 La Hulpe. Info: www.dolcespa.be

In de catacomben van een voormalig klooster opende vorig jaar het beauty- en wellnesscentrum Godshuis, dat zich specialiseert in originele hamamrituelen. We reserveerden een Original Hammam (50 minuten: 60 euro), dat bestaat uit een stevige peeling en een massage met zeepschuim dat uit een linnen zak wordt geknepen en mijn lichaam als een warm deken gewichtloos bedekt. Wanneer we krakend proper onder de douche staan, bedenken we ons dat we volgende keer de Oriental Hammam ga boeken, die 40 minuten langer duurt én een olie- en hoofdhuidmassage biedt.

Het Godshuis is niet zo uitgebreid (droge en biosauna, stoomkamer, behandelruimte, relaxruimte, douches en klein buitenterras) maar wel erg ruim. Erg licht is het er ook niet, maar dat versterkt het cocoongevoel op deze regenachtige herfstdag. Het personeel is vriendelijk, de ruimtes zijn proper en de prijzen standaard.

Bodylounge Godshuis – Leemweg 11, 9980 Sint-Laureins. Info: www.bodylounge-wellness.beTrui Moerkerke/Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content