Getest: Skin Food, de favoriete huidcrème van Victoria Beckham

Een crème die goed genoeg is voor sterren zoals Victoria Beckham, Adele, Rihanna en Alexa Chung, is hoogstwaarschijnlijk ook goed genoeg voor ons. Skin Food van Weleda gaat er prat op hét ultieme schoonheidsgeheim te zijn. Wij onderwierpen de dikke crème aan een test.

Een crème die goed genoeg is voor sterren zoals Victoria Beckham, Adele, Rihanna en Alexa Chung, is hoogstwaarschijnlijk ook goed genoeg voor ons. Skin Food van Weleda gaat er prat op hét ultieme schoonheidsgeheim te zijn. Wij onderwierpen de dikke crème aan een test.

Skin Food van Weleda, voordien bekent onder de simpele naam Huidcrème, bestaat al sinds 1926. Het Zwitserse label blijft de crème opnemen in haar gamma omdat het product wereldwijd heel wat aanhangers kent. Het is een alles-in-één crème met uitsluitend natuurlijke ingrediënten die belooft de huid te versoepelen en herstellen.

Puur natuur

‘Wat je op je huid smeert, moet je kunnen eten,’ is een tagline die verbonden wordt aan het product. Ik heb de crème wijselijk niet in mijn mond gestopt, maar de ingrediënten op de verpakking, helpen nieuwsgierige aagjes ook al aardig op weg. Een gouden tip voor mensen met een probleemhuid en allergieën, zoals ondergetekende, is om deze ingrediënten van naderbij te bekijken. Skin Food bevat voor mij gelukkig geen gevaarlijke stoffen die allergieën kunnen opwekken.

De biologische kamille en Calendula herstellen en verzorgen de huid, het driekleurig viooltje brengt een geprikkelde of droge huid tot rust en zoete amandelolie, zonnebloemolie, bijenwas en wolwas maakt de huid lekker zacht en soepel. Zuivere, etherische oliën van onder andere sinaasappel en lavendel zorgen dan weer voor een kruidige en bloemige geur.

Victoria Beckham achterna

Victoria Beckham zweert bij de crème en beschrijft Skin Food als volgt: ‘Het is een dikke en rijke crème die ik veel gebruik. Skin Food is voor het hele lichaam ideaal,’ aldus de Britse ontwerpster. Tijd om de proef op de som te nemen dus. Drie weken lang nam ik de crème overal mee naartoe in mijn handtas. De tube van 30 ml. is daar ideaal voor en kan meteen alle andere crèmes en balsems in mijn handtas vervangen. Mijn rug en nek zijn me erg dankbaar voor dit experiment.

Experimenterend smerend

De crème is erg dik en dient dus stevig ingesmeerd te worden. De geur is aangenaam kruidig en verraadt geen toegevoegd parfum, wat de kans op irritaties drastisch vermindert. Verder lees ik dat er ook geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen of minerale oliën werden toegevoegd. Ik gebruik Skin Food gedurende drie weken als lippenbalsem, nachtcrème, huidcrème en smeer hem op droge plekjes, waaronder mijn hielen, ellebogen en knieën. Omdat de crème zo rijk is, is het aangeraden om even te wachten met het aankleedritueel na een insmeerbeurt. Veel heb je er dan ook niet van nodig om voldoende voeding te geven aan je huid.

Mijn moeilijke huid is blij met deze voedende crème die de kans op uitslag vermindert. Plekjes waar ik, door aanraking met voeding of andere stoffen die allergieën opwekken, toch last heb van uitslag, hebben helaas geen baat bij de zalf. Dat viel te verwachten, aangezien zulke huidaandoeningen erg hardnekkig zijn en helaas medische hulmiddelen nodig hebben. Toch blijft mijn huid gedurende drie weken overwegend gezond en zacht. De tube Skin Food is dus een aangename ontdekking en blijft voorlopig een vaste waarde in mijn handtas. (LP)

Voor een tube Skin Food van 75 ml. betaalt u 9,99 euro, voor een handig handtasformaat van 30 ml. telt u 5,49 euro neer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content