Getest: Mannenparfums

Gucci – Guilty Intense pour homme (EDT 50 ml: 63 euro)

Wat? Een aromatische fougère, zoals Armani Code Sport, Hugo Just Different. Onze mening? Een frisse limoen-lavendelcombinatie loopt als een rode draad door deze compositie die langzaam wint aan zoetheid (oranjebloesem in het hart, amber in de basis). Een vleugje patchoeli en leder houdt het mannelijk.

Lanvin – Avant Garde (EDT 50 ml: 48 euro)

Wat? Oosterse houtgeur, die herinnert aan Dolce & Gabbana The One. Onze mening? De ingrediëntenlijst doet zwaar kruidig geschut vermoeden, maar dat valt een pak beter mee op de huid. Pepers, jeneverbes, nootmuskaat en kardemom zijn vakkundig vermengd tot een zacht kruidige geur, waar bergamot en lavendel voor een frisse toets zorgen, bijenwas en hars voor een zoet wierookachtig accent en het amberachtig hout voor een warme nasleep.

Tommy Hilfiger – Eau de Prep Tommy (EDT 50 ml: 45,80 euro)

Wat? Frisse aromatische geur, zoals Estée Lauder Pleasures for men, Dolce & Gabbana Light Blue for men. Onze mening? De naam vertelt je wat je kunt verwachten: een klassieke frisheid voor afgeborstelde jongens die ruitjeshemden en klassieke broeken dragen, bootschoenen in het weekend en een blazer met embleem als het wat formeler mag. Geen verrassingen, noch risico’s met deze fris kruidige cocktail van grapefruit, lavendel en een warme basis van amberachtig hout en suède.

Chopard – Noble Cedar (EDT 50 ml: 57 euro)

Wat? Aromatische houtgeur, zoals Armani Collection privée Cèdre Olympe, Terre d’Hermès. Onze mening? Cederhout heeft een herkenbaar aroma: droog, soms een tikje bitter en een comfortabele warmte. Chopard gebruikte het als rode draad voor zijn nieuwe mannenparfum en kleedde het aan met groene, kruidige accenten als berkblad, salie en zonneroosje. Een eenvoudige formule met een gesofisticeerd aroma.

Sisley – Eau d’Ikar (EDT 50 ml: 64 euro)

Wat? Aromatische houtgeur, zoals Bulgari Extreme, Bleu de Chanel. Onze mening? Kruiden en hout zijn bijzonder populair, maar Sisley slaagt er toch in om zich te onderscheiden dankzij enkele ongewone ingrediënten zoals het harsachtige mastiekhout, dat als een rode draad door de compositie loopt. Eau d’Ikar opent groen en citrusachtig, kreeg een bloemig hart met een prominente theenoot en een klassieke basis van leer, hout en kruiden.

Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content