Getest: glossy lipsticks

Onze beautyredactrice testte zes verschillende glossy lipsticks uit.

De nieuwste rage in lipland is een kruising tussen gloss en lipstick, die comfort en kleur koppelt aan een lichte textuur en glans.

Clinique Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm (6T: 17,30 euro) Belooft: hydratatie en subtiele glans.
Onze mening: Dit is onze favoriet uit de reeks: een kleurpotlood. Als je onderaan draait, komt er voedende, parfumvrije lippenbalsem tevoorschijn. Eén enkele laag geeft een mooie glans, meerdere lagen geeft een vrolijke, intensere fruitkleur.

Chanel Rouge Coco Shine (26T, 29,49 euro) Belooft: hydraterende kleurglans.
Onze mening: Chanel probeerde vorig jaar al met Rouge Coco meer vrouwen tot lipstick te bekeren met een zachte textuur en natuurlijke tinten. Rouge Coco Shine is een gloss vermomd als lipstick, die smelt op de lippen zonder te plakken. Fruitige, maar natuurlijke tinten geven een kleurwaas. Wij worden vrolijk van nr 62 Monte-Carlo, een fris rood.

Shiseido Shimmering Rouge (13T, 25 euro) Belooft: Kleurglans met paarlemoerpigmenten om de lippen groter te doen lijken en gistextract om de collageenproductie te stimuleren voor minder lijntjes.
Onze mening: Ziet eruit als een lipstick, maar heeft het effect van een gloss met paarlemoerkleur. Smelt op de lippen en laat een zachte, vochtige kleurfilm achter met sterke paarlemoerglans.

M.A.C. Sheen Supreme Lipstick (18T, 17,50 euro) Belooft: De kleur van een lipstick en het lichte gevoel en de transparantie van een gloss.
Onze mening: Deze lipstick geeft intense kleur, maar blijft transparant. De stick is hydraterend, zonder kleverig gevoel. Je kunt kiezen tussen een paarlemoer- of crèmefinish.

Dior Addict Be Iconic Lipstick (44T, 30 euro) Belooft: Hydratatie, intensere glans en schitterende kleur.
Onze mening: Weet intense kleur met transparantie te combineren. De lichte textuur smelt op de lippen doordat hij een kwart minder was bevat dan een gewone lipstick. Galliano’s muze Kate Moss geeft als gezicht de lijn wat rock-‘n-roll. Haar favoriet? Nr 578 Diorkiss, een vrolijk roze.

Lancôme Rouge Absolu Nu (12T, 29,47 euro) Belooft: verzorging en natuurlijke kleurglans.
Onze mening: Heeft de feel van een lipstick en zit qua resultaat tussen een gloss en lipstick: natuurlijke lichte kleuren met paarlemoerpigmenten. Lancôme belooft dat deze lipstick tot acht uur hydrateert, maar zo lang houdt hij helaas niet.

Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content