Gespot: 6 trends vers van de catwalk op London Fashion Week

Na een week modeshows en showrooms afschuimen in Londen hebben we al enkele lente- en zomertrends kunnen ontwaren. Wij zetten ze hier voor u op een rij zodat u weet wat aan te schaffen tijdens toekomstige koopjes.

Na een week modeshows en showrooms afschuimen in Londen hebben we al enkele lente- en zomertrends kunnen ontwaren. Wij zetten ze hier voor u op een rij zodat u weet wat aan te schaffen tijdens toekomstige koopjes.

The white queenGeen enkele kleur past zo goed bij de lente- en zomermaanden dan wit. De catwalks tijdens London Fashion Week werden dan ook overspoeld door ‘all white’ looks. Van schoenen tot hoofddeksels, de modellen kregen een outfit die van kop tot teen in wit gekleurd was aangemeten.

Jeugdig fris

Frivole, naïeve, vrolijke, humoristische en meisjesachtige ontwerpen sierden de catwalk tijdens LFW. Denk hierbij aan crop tops, bloemenprints, plat schoeisel, shorts, jeugdige opdrukken en asymmetrische snits. Volgende zomer beleven we massaal terug onze summer of love en wanen we ons zestien.

Minimalistische beautytrends

Hoe extravagant soms de ontwerpen ook zijn, op gebied van beauty houden we het volgend voorjaar simpel en basic. De lage paardenstaart maakt z’n comeback en onze gezichten houden we fris en puur. De beautylooks draaien allemaal om de voorbereiding. Hydrateren, bezoekjes aan de kapper of de schoonheidsspecialiste, gezonde voeding en de juiste tint BB-cream helpen ons op weg. Zo creëren we een haast perfecte look die eruit ziet alsof er weinig tot geen moeite in is gekropen. Leg accenten die het gezicht beter doen uitkomen, maar vermijd glans en opzichtige kleuren. Crèmes smeren is dus de boodschap!

Sneakers verdringen de hak

De sneakertrend houdt ook volgende lente en zomer stand. Ideaal voor onze knieën en enkels. Het keuzeaanbod belooft fiks uit te breiden aangezien alle designers op deze trend lijken te springen. Een wit exemplaar is een must en kan meteen verwerkt worden in de ‘all white’ look.

Versieringen uit materiaal

Prints blijven het goed doen, maar versieringen uit verschillende materialen kennen een flinke opmars. De grootste voorbeelden hier zijn de collecties van Mary Katrantzou en Peter Pilotto. Rubber, touw, plastiek, namaakschubben: Je kan het zo gek niet bedenken of het is verwerkt in een kledingstuk. Deze trend is er eentje voor de durvers.

Doorkijkstoffen

Ook volgend voorjaar blijven we verleiden met doorkijkstoffen. Naargelang je lichaamstype en lefgozergehalte kan je deze trend met of zonder ondergoed dragen. De modellen werden alvast de catwalk opgestuurd zonder enige verdoezeling. Lekker fris! (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content