Houthakkers aller landen kunnen weer opgelucht ademhalen: het lijkt alsof de volle baard dra het gezicht van de hipster zal verlaten. Zo'n baard is immers lastig te onderhouden, jeukt om te laten groeien en verbergt soms het feit dat ze hun jeanshemd radicaal tot boven hebben dichtgeknoopt.

In een laatste stuiptrekking baanbrekend te zijn hebben enkelen hun gezichtsbeharing nog van een vrolijk kleurtje voorzien, kwestie van het grauwe weer te counteren of net blikken van mensen aan te trekken die "te mainstream zijn om het te snappen".

Het verven van baarden op zich is niets nieuws: net zoals wenkbrauwen gematcht worden aan de kruin bestaan er ook speciale verfkits voor deze haren. Hieronder alvast een tutorial om je gezichtsbebossing de gepaste tint te geven:

Waar het niet meer dan logisch is om je kin en wangen niet schuil te laten gaan achter een ijzergrijs gordijn terwijl de ouderdom wel uit je kruin gekleurd wordt, kiezen de hipsters echter voor ietwat opvallendere kleuren. Pastel- en neonverfjes zijn blijkbaar niet enkel voor meisjes met gebleekt haar die veel gevoelens voelen: ze doen het ook wonderwel in blonde, rossige en zelfs zwarte baarden!

Wie weet dat deze laatsten daar allicht eerst ontkleurd voor moesten worden en zich enigszins kan voorstellen wat voor effect bleekmiddel op gezichtshuid heeft schudt hopelijk zodanig meewarig het hoofd dat de vergeten beard baubles spontaan op de grond stuiteren.

Net als de kortstondige trend om je baard te versieren met kerstballen of bloemen lijkt deze hype ons gelukkig geen lang leven (komt-ie) beschoren. (KS)

A photo posted by Henry (@beastme) on

Meer baarden via Buzzfeed

Houthakkers aller landen kunnen weer opgelucht ademhalen: het lijkt alsof de volle baard dra het gezicht van de hipster zal verlaten. Zo'n baard is immers lastig te onderhouden, jeukt om te laten groeien en verbergt soms het feit dat ze hun jeanshemd radicaal tot boven hebben dichtgeknoopt. In een laatste stuiptrekking baanbrekend te zijn hebben enkelen hun gezichtsbeharing nog van een vrolijk kleurtje voorzien, kwestie van het grauwe weer te counteren of net blikken van mensen aan te trekken die "te mainstream zijn om het te snappen". Het verven van baarden op zich is niets nieuws: net zoals wenkbrauwen gematcht worden aan de kruin bestaan er ook speciale verfkits voor deze haren. Hieronder alvast een tutorial om je gezichtsbebossing de gepaste tint te geven:Waar het niet meer dan logisch is om je kin en wangen niet schuil te laten gaan achter een ijzergrijs gordijn terwijl de ouderdom wel uit je kruin gekleurd wordt, kiezen de hipsters echter voor ietwat opvallendere kleuren. Pastel- en neonverfjes zijn blijkbaar niet enkel voor meisjes met gebleekt haar die veel gevoelens voelen: ze doen het ook wonderwel in blonde, rossige en zelfs zwarte baarden! Wie weet dat deze laatsten daar allicht eerst ontkleurd voor moesten worden en zich enigszins kan voorstellen wat voor effect bleekmiddel op gezichtshuid heeft schudt hopelijk zodanig meewarig het hoofd dat de vergeten beard baubles spontaan op de grond stuiteren.Net als de kortstondige trend om je baard te versieren met kerstballen of bloemen lijkt deze hype ons gelukkig geen lang leven (komt-ie) beschoren. (KS)Meer baarden via Buzzfeed