Geisha-huid met vogelpoep

Schoonheidscentrum Shizuka in New York biedt gelaatsbehandelingen met vogelpoep.

New Yorkse vrouwen nemen hun schoonheid serieus. Hun inspanningen om de tekenen van de tand des tijds te stoppen zijn vaak ontzagwekkend: elektrolyse, bleeching, scrubs, manicure, pedicure, lymfedrainage en zelfs botox en laserpeelings vormen geen uitzondering meer. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat ze ook snel te vinden waren voor het nieuwste ‘wondermiddel’: uitwerpselen van nachtegalen. Die bevatten het enzym guanine, dat de huid zuiver, soepel en zacht zou maken.

Japanse geisha’s, die bekend staan voor hun bleke, porseleinachtige huid, gebruiken het vogelexcrement al eeuwen als reinigingsmiddel. Schoonheidscentrum Shizuka in New York laat er nu ook Amerikaanse vrouwen mee kennismaken, meldt The Telegraph. Shizuka Bernstein biedt de “geisha facial” -die zo’n 128 euro kost- aan sinds januari. Onder haar klanten heel wat sterren, onder wie sinds kort Victoria Beckham.

De uitwerpselen zijn gesteriliseerd en verpoederd met UV-licht. Met rijst en water wordt er dan een brij van gemaakt om op het gelaat aan te brengen. De nachtegalen die het product ‘leveren’ wonen op een boerderij in Japan en krijgen daar enkel biologisch zaad te eten.

Het nieuws dat Victoria Beckham- die naar eigen zeggen maar niet van haar acné verlost raakte- het goedje voortaan op haar gezicht smeert, heeft de populariteit van nachtegaalpoep uiteraard geen kwaad gedaan. De 34-jarige ex-Spice Girl bekeerde zich na een recent bezoek aan Japan. Daar was ze erg onder de indruk geraakt van de zuivere, bleke huid van Japanse vrouwen. Ze hoorde over hun schoonheidsgeheim en liet zich meteen zelf behandelen. Naar verluidt had Posh voor het eerst in jaren geen last van acné en kon ze haar foundation achterwege laten.

Eigenlijk heeft nachtegalenpoep hetzelfde effect als een lichte zuurpeeling, maar veroorzaakt geen roodheid, is niet chemisch en geeft geen branderig gevoel.

Ann Heylens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content