GAIA houdt flashmob tegen ‘wrede’ cosmetica

© Thinkstock

Een dertienkoppig gospelkoor zong ‘Where is the love’ van Black Eyed Peas.

In het Brusselse Jubelpark heeft dierenrechtenorganisatie GAIA een flashmob gehouden tegen het dreigende uitstel van het Europese totaalverbod op “wrede cosmetica”.

Een dertienkoppig gospelkoor zong het nummer “Where is the love” van Black Eyed Peas in een versie die aangepast was aan de boodschap van de actie. De Europese Coalitie voor de Beëindiging van Dierproeven vindt het niet kunnen dat het EU-totaalverbod op het verhandelen van cosmetica die getest zijn op dieren, dreigt te worden uitgesteld.

Deze coalitie, waar dierenrechtenorganisaties uit 22 landen van de Europese Unie deel van uitmaken en die door GAIA vertegenwoordigd wordt in België, verzamelde al 240.000 handtekeningen, die worden overhandigd aan de voorzitter van het Europees parlement.

“We willen dat het langverwachte EU-totaalverbod onverkort wordt uitgevoerd zonder uitzonderingen toe te laten. Cosmetica getest op dieren in China dreigt anders wel nog op de Europese markt te komen”, aldus GAIA-directeur Ann De Greef. Tijdens de flashmob in het Jubelpark droegen zangers van het gospelkoor een t-shirt met “No cruel cosmetics” als boodschap. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content