Dit zijn volgens Google de meest gestelde beautyvragen ter wereld

© -

Dagelijks jagen we miljoenen levensvragen door Google. Van “Wat is existentialisme” tot “Wat is exfoliëren”: wat zouden we zijn zonder zoekmachine?

Google maakt jaarlijks de balans op middels een overzicht met de zoektermen die het meest ingetikt werden. In principe moeten we nog wachten tot december, maar dankzij een samenwerking met Elle USA komen we al te weten welke schoonheidgerelateerde vragen het meest opgezocht worden.

Top zoekvraag in Frankrijk: “Wanneer vervalt make-up?”

make up cosmetics natural hair animal brush powder lipstick maskara nailpolish liner
make up cosmetics natural hair animal brush powder lipstick maskara nailpolish liner © iStock

Ons antwoord: Een beetje vrouw weet dat mascara van drie jaar geleden best niet meer in contact komt met oogleden. Toch schijnen mensen nog steeds te vergeten dat ook cosmeticaproducten een houdbaarheidsdatum hebben. Ze bevatten immers ook bewaarmiddelen die het product moet vrijwaren van bacteriën, maar wanneer deze uitgewerkt zijn dansen die bacteriën op de spreekwoordelijke tafel. Handige tip: bijna ieder product heeft een PAO (period after opening) symbool, vaak afgebeeld als een potje met daarin het nummer dat staat voor het aantal maanden dat je het kan gebruiken na opening. Voor zij die ook niet bang zijn om een vervallen potje yoghurt naar binnen te lepelen: de meeste producten zijn na houdbaarheidsdatum niet meer heel werkzaam, kunnen irritaties en uitslag veroorzaken en zelfs stinken.

(via Tien levensgevaarlijke vrouwenspullen )

Meer lezen:

Hoe lang kan u make-up bewaren

Dit is de houdbaarheidsdatum van uw huisraad

Top zoekvraag in Brazilië: “Hoe vaak mag je je haar wassen?”

Young fit woman in shower washing her body
Young fit woman in shower washing her body © iStock

Ons antwoord: Hoe contradictorisch het ook klinkt, je haar elke dag wassen met shampoo, maakt het eigenlijk alleen nog vettiger. Shampoo droogt de hoofdhuid namelijk uit, waardoor ze als tegenreactie net meer talg zal afscheiden. Je haar niet elke dag wassen, zal de natuurlijke oliën de kans geven je haar zelf te onderhouden, wat na een tijdje zal resulteren in gezonder haar dat langer fris blijft. (via: Je haar minder wassen? Zo begin je eraan!

Meer lezen:

Bannen we binnenkort shampoo uit de badkamer?

7 redenen die je kunnen overtuigen om droogshampoo te gebruiken

Getest: gezonder haar dankzij de nieuwe Low Shampoo van Yves Rocher

Top zoekvraag in Australië: “Is het slecht om met nat haar te slapen?”

Dit zijn volgens Google de meest gestelde beautyvragen ter wereld
© iStock

Ons antwoord: Ga niet met nat haar slapen want anders zit het ’s ochtends in een gek model. Maak er eventueel losse vlechten in die je er ’s ochtends weer uithaalt, zo krijg je mooi golvend haar. (Via: Zes tips om je beautyritueel te versnellen)

Meer lezen:

7 dingen die je nooit met je haren moet doen

De wetlook kapseltrend

Zo bescherm je je haar voor en na het zwemmen

Top zoekvraag in Zuid-Korea: “Is foundation slecht voor acné?”

Dit zijn volgens Google de meest gestelde beautyvragen ter wereld
© iStock

Ons antwoord: Hoewel olie- en poederrijke cosmetica en zonnecrèmes met fysische filters de talgkliertjes doen dichtslibben zijn er zeker alternatieven. Kies voor foundations op waterbasis en non-comedogene crèmes.

(Via: Feiten en fabels over acné op een rijtje )

Meer lezen:

De favoriete anti-acné producten van ervaringsdeskundigen

‘You Look Disgusting’: ontroerende video over blogster die haar acné laat zien

“Anti-blemish geeft mensen weer het zelfvertrouwen dat ze verdienen” – Carine Devreker (Clinique)

Top zoekvraag in India: “Welke vitamines zijn goed voor haar en huid?”

Dit zijn volgens Google de meest gestelde beautyvragen ter wereld
© iStock

Ons antwoord: Wist je dat ook verse groenten en fruit, vette vis, gevogelte, mager rood vlees en andere producten uit de keuken kunnen helpen voor een stralende huid en gezond lichaam? (Via: recepten die je huid stralend houden)

Meer lezen

Zo neem je voedingssupplementen

5 beautyrecepten met pompoen

Top zoekvraag in Verenigde Arabische Emiraten: Wat zijn de make-up basics die ieder meisje moet hebben?”

Dit zijn volgens Google de meest gestelde beautyvragen ter wereld
© iStock

Ons antwoord: Dat is volledig afhankelijk van jezelf. Make-up mag geen verplichting zijn, het is geen kunstvorm met vaste regels en must-haves. Het is iets dat je voor jezelf doet, met de producten waar jij persoonlijk plezier en schoonheid uit weet te putten.

Meer lezen:

Filmpje over het effect van make-up gaat de wereld rond

Make-upartieste reageert op make-up shaming: “ik doe het voor mezelf”

#ThePowerOfMakeUp: waarom make-up wel empowering kan zijn

België: Cellulitis

Dit zijn volgens Google de meest gestelde beautyvragen ter wereld
© iStock

Omdat wij een klein landje zijn was Elle USA begrijpelijk niet geïnteresseerd in onze zoekopdrachten. Dus zijn we zelf een beetje gaan grasduinen. Wat dé zoekvraag in België is, daar kunnen we nog geen sluitend antwoord op geven. Wel weten we dat er vaker het woord “cellulitis” dan make-up, rimpels of haarverzorging ingetikt wordt.

Bij deze dus ons antwoord : Artsen zeggen dat enkel voldoende water drinken, sporten en een gezond dieet zonder te veel transvetten en suikers de sinaasappelhuid een beetje weten te bestrijden. De talrijke middeltjes die beloven die vervelende putjes weg te gommen zouden bovendien vooral (tijdelijk) werken omdat je je huid kneedt en vet makkelijker afgevoerd kan worden.

En toch.

Met de zomer in aantocht besloten we ( ‘m) te smeren. Omdat sommige producten wel héél veelbelovend klinken. Omdat je maar nooit weet. En omdat ‘wetenschappelijk onderzoek’ een indrukwekkender excuus is voor het bezet houden van de badkamer dan “gij hebt zeker nog nooit geprobeerd een mee-eter uit uw oor te verwijderen!”

(Via Getest: anti-cellulitiscremes )

(KS)

Partner Content