Deze beautyproducten moet je inslaan in het Verenigd Koninkrijk

© weekend.be

Souvenirs zijn niet altijd overroepen, zeker wanneer het om verzorgingsproducten gaat. In het buitenland vind je vaak populaire klassiekers aan een lagere prijs dan hier, of ontdek je lokale geheimen die zeker de plek in je koffer waard zijn. Dit zijn de producten die je moet inslaan in het Verenigd Koninkrijk

Mason Pearson

Deze klassieker onder de haarborstels is bijna niets van zijn originele design uit de jaren twintig afgeweken. Never change a winning team. Beautylovers zweren bij deze haarborstel die op een zachte manier klitten verwijdert en het haar een natuurlijke glans geeft.

Jo Malone

Dit merk dat beroep doet op een enorm arsenaal aan geuren (van London Rain tot Earl Grey) is een beautyfavoriet van iedereen die al een voet op Britse bodem heeft gezet. Hoeven we jullie dit eigenlijk nog verder uit te leggen? Dat dachten we al.

Ila

Ila is een sober, Brits, natuurlijk cosmeticamerk dat de nadruk legt op duurzaamheid. Hun producten bevatten pure plantaardige en minerale ingrediënten die op een ethische manier gekweekt en met de hand verwerkt worden in de charmante Cotswolds streek.

Cowshed

Een koeienstal is allicht het laatste waar je aan denkt wanneer je het hebt over schoonheidsbehandelingen, maar sinds het Britse merk haar eerste spa opende in de oude koeienstal van Babington House in 1998 gaan ze prat op het creëren van eerlijke, natuurlijke producten die trouw blijven aan de Britse heritage. Extra pluspunt: de namen, zoals de moody cow douchegel, zijn steevast met een knipoog.

Soapsmith

Wie Soapsmith koopt geeft zichzelf een verwenmoment cadeau. Het lijkt een reclameslogan -misschien is het dat wel – maar een betere omschrijving konden we niet vinden. Vooral de heerlijk geurende bath soak is een heuse belevenis.

Real Techniques

Deze kwastenlijn, opgericht door beauty vlogster Samantha Chapman van Pixiwoo, is een must-have voor iedereen die van make-up houdt. Start je collectie met de expert face brush, die zowel voor vloeibare als poederfoundation werkt, geschikt is voor hevige dekking of een natuurlijke glow en in ieder plooitje en hoekje geraakt.

Eyeko

Van eyeliner tot oogschaduw over primer naar permanente wenkbrauwkleuring: voor Britten is het simpel: wil je iets rond of aan je ogen doen, dan doe je beroep op eyeko. En met Alexa Chung als één van de beroemde fans én tijdelijke in-house designer doe je niets verkeerd natuurlijk.

Eve Lom

Eve Lom op zich is een mooi luxemerk maar waarom iedereen zich naar Liberty’s haast is om het Rescue Mask te kunnen inslaan. Toegegeven, het is prijzig, maar dit masker zou hét wondermiddel zijn tegen vermoeidheid, stress, doffe of overwerkte huid.

Penghaligon’s

Wie aan geuren denkt, denkt Penghalion’s. Zelfs Winston Churchill deed beroep op dit merk wanneer hij een belangrijke vergadering of toespraak had. De producten zijn een beetje prijzig maar men gaat wel prat op het gebruik van de meest exclusieve, kostbare ingrediënten, zoals jasmijnextract (met dubbel zoveel waarde als puur goud).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content