Beautytips voor luieriken

In een tijd waarin slapeloosheid en burn-outs als dreigende zwaarden van Damocles boven onze hoofden bengelen, staan we niet te trappelen om een uur vroeger op te staan om volumineuze lokken te creëren via een sessie krulspelden. Deze simpele beauty hacks laten je echter een halfuurtje langer snoozen.

via GIPHY

Ook op de Knack-redactie is het soms rennen voor de trein of smeren we in een recordtempo wat make-up op ons gezicht in de autospiegel op de parking voor het kantoor. Of toch voor een tijdje, want als we mogen kiezen tussen tien minuten langer slapen en een stralend gezichtje, ligt onze voorkeur toch bij het inhalen van wat extra zzz’s.

1. Slaap jezelf mooi

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk slaap voor je is. Volgens sommige artsen zorgt voldoende nachtrust ervoor dat je huid minder snel oud wordt: tijdens je schoonheidsslaapje maakt je lichaam collageen aan, een proteïne die je huid sterk en elastisch houdt.

Doe je beauty routine in je slaap: verwen je voeten met een hydraterend masker (of kokosolie) voor het slapengaan en stop ze in wollige sokken. Smeer je haar in met een verzorgend haarmasker en draai je lokken in een handdoek tot je wakker wordt. Ook nachtcrèmes verrichten wonderen in de late (of vroege) uurtjes.

2. Douchen of niet douchen?

Je hebt ochtend- en avondmensen, en zo heb je ook ochtendbaders en avondbaders. Als je je haar ’s avonds wast, maak dan van droogshampoo een trouwe bondgenoot: het is dé manier om je kapsel ’s ochtends snel in vorm te brengen. Kies er ééntje met een fijne geur, die alle onfrisse slaapgeurtjes naar de vergetelheid bant. Douche je eens liever niet? Draai je haar dan in verschillende kleine dotjes die je vastpint met twee speldjes: bij het opstaan heb je plots de sexy lokken van Beyoncé: you woke up like this.

Douche je liever wel? Wikkel je natte haar dan in een handdoek gedurende drie minuten na je ochtenddouche. Het resultaat is droger haar dat niet overal op de vloer of op je ondergoed lekt en dat je bovendien ook veel sneller droogt met de haardroger.

Beautytips voor luieriken
© The Pencils of Eline

3. Eerste hulp bij wenkbrauwgevallen

Bestaat er voor jou niets verschrikkelijker dan het epileren van je bushy wenkbrauwen en probeer je dagelijks vrede te nemen met het Groucho Marx vachtje boven je oogleden? Dan bestaan er verschillende oplossingen. De eerste is het laten knippen van een frou frou: niet alleen handig om wenkbrauwen te verstoppen, maar ook omdat je aan 1/3de van je gezicht gewoon niet meer hoeft te denken. Alle imperfecties boven je ogen verdwijnen achter je haargordijn en jij hoeft geen aloë vera te smeren na pijnlijk (en martelende) epileersessies.

Een andere raad: schaf jezelf een eyebrow gel of brush aan. Het zijn geen wonderproducten en je wenkbrauwen zullen even harig zijn, maar het helpt wel om ze te temmen en te stylen. Oogschaduw en wenkbrauwpotloden staan je trouwens toe je harige tweeling in te kleuren waardoor het lijkt of ze getrimd zijn.

4. Maak gebruik van handige tools

Je bent een kluns in het aanbrengen van make-up en je houdt het dan ook graag bij enkel mascara of blusher. Toch kunnen ook deze basics ’s ochtends je humeur verpesten: als je niest en je mascara is nog nat, hangt zowat je halve gezicht vol, en als je eens een millimeter verkeerd beweegt heb je met een veeg een extra wenkbrauw tot leven gebracht (de horror!).

Daarom: maak gebruik van een kaart uit een oud kaartspel om tegen je ooglid te houden, zodat je daar op mag morsen. Het is ook een fijn hulpmiddel als je snel eyeliner wil aanbrengen en je geen rechte lijnen kan trekken zoals ongeveer 70% van de wereldbevolking.

(EVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content