Avocado helpt bij het afvallen

© Thinkstock

Deze vrucht kan je helpen bij het verliezen van overtollige kilo’s. Niet enkel omdat het een gezonde bron van voeding is, maar ook omdat het de eetlust afremt.

Deze vrucht kan je helpen bij het verliezen van overtollige kilo’s. Niet enkel omdat het een gezonde bron van voeding is, maar ook omdat het de eetlust afremt.

Zo zou een halve avocado toevoegen aan de lunch, ervoor zorgen dat je sneller een verzadigd gevoel krijgt waardoor je een minder grote portie zal eten. Dit is goed nieuws voor mensen die wat kilo’s willen verliezen.

Onder meer de Loma Lina University heeft onderzoek gedaan naar de functie van deze vrucht bij het verliezen van gewicht. Voor dit onderzoek kregen 26 gezonde vrijwilligers met overgewicht eerst een normaal ontbijt, om vervolgens drie types van lunch voorgeschoteld te krijgen. Een lunch zonder avocado, een lunch met avocado als vervanging van een ander ingrediënt en een lunch waaraan een halve avocado werd toegevoegd.

Na de maaltijd gaven de proefpersonen aan in welke mate ze nog honger hadden, hoe verzadigd ze waren en hoeveel zin ze hadden in de volgende maaltijd. De personen die een halve avocado hadden toegevoegd aan hun lunch, bleken minder honger te hebben dan tijdens/na een standaardlunch. Deze resultaten verschenen in Nutrition Journal.

Avocado is een van de gezondste vruchten ter wereld

Deze vrucht, die voornamelijk gekweekt wordt in Zuid-Amerika, zit boordevol met gezonde voedingswaarden voor ons lichaam. Voorbeelden hiervan zijn vitamine B6, vitamine C, vitamine K, kalium, koper, vezels en foliumzuur. Een avocado zal ervoor zorgen dat je lichaam sneller gezonde en belangrijke voedingsstoffen opneemt, wat ook een pluspunt is wanneer je gewicht wil verliezen. Wie gewicht wil verliezen, zal een avocado toch moeten opnemen in hun voedingspatroon.

Maar hoe eet je nu een avocado?

Deze vrucht wordt voornamelijk rauw gegeten en verwerkt in een salade. Maar je kan ook guacamole maken van avocado (dipsausje), in pasta verwerken, combineren met tonijn of eten met brood. Een avocado opwarmen is dan weer geen goed idee, want dan wordt de vrucht erg bitter. Wat betreft aantal zit je met twee avocado’s per week zeker goed.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content