Alles wat je wilde weten over de beauty blender

© Beauty Blender

Je hebt ze vast al wel gezien, de gekleurde, sponsachtige eitjes die ieders make-uproutine overnemen. Een beauty blender zorgt ervoor dat je make-up streeploos en goed gedoseerd wordt aangebracht – maar dan moet je hem wel eerst goed weten te gebruiken.

1. Vochtig maken

Het is belangrijk dat je je beautyblender eerst even in een kommetje handwarm water legt, zodat het sponsje zoveel mogelijk water kan absorberen. Dit is belangrijk, want een droge beautyblender zal je foundation of getinte dagcrème opzuigen, waardoor je heel veel product verliest. Bovendien helpt de damp van de spons om je make-up beter te fixeren. Wring je sponsje uit tot het gewoon nog vochtig is.

2. Product aanbrengen

Daarna heb je twee keuzes: of je brengt al wat foundation op je gezicht aan, en gebruikt vervolgens de beautyblender om het product te verdelen of (en dit is de populairste methode): je pompt een beetje foundation op je hand of op een schaaltje, dept de beautyblender erin en brengt zo het product aan op je gezicht via deppende of lichtjes vegende handgebaren. Gebruik de achterkant van de beautyblender voor de grote delen van je gezicht, zoals voorhoofd en wangen, en met het smalle deel kan je naast je neus of onder je ogen wat preciezer gaan werken. Je kan het sponsje ook samenknijpen om een nog kleiner oppervlak te creëren.

Je kan de beautyblender ook voor (fixeer)poeder gebruiken, al heb je dan best een extra exemplaar, aangezien je voor het aanbrengen van poeder een droge spons nodig hebt.

A photo posted by Alekk Potter (@alekkpotter) on

3. Reinigen

Het is belangrijk dat je je beautyblenders dagelijks, of toch zeker tweedagelijks reinigt, net zoals je make-up borstels. Een antibacteriële spray is zeker niet voldoende, maar het is ook niet noodzakelijk om het cleansing product van beautyblender aan te kopen: een bar zeep werkt net zo goed. Maak je sponsje weer nat en wrijf hem over de zeep. Masseer de zeep in en duw het zeepsop – dat ondertussen de kleur van je foundation heeft gekregen- er allemaal weer uit. Hou de spons nog eens onder de kraan, masseer en herhaal alle stappen tot er enkel nog helder water uit je sponsje komt.

4. Laten drogen

Het is héél belangrijk om je beautyblender goed te laten drogen, zodat hij niet begint te beschimmelen. Steek hem dus zeker niet vochtig in een donkere afgesloten make-up tas of beautycase maar laat het sponsje aan de lucht drogen, gewoon, bovenop je badkamerkast. Zorg ervoor dat er overal lucht aankan – leg hem bijvoorbeeld op een zeeprekje op pootjes- zodat de onderkant ook goed kan drogen.

(KS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content