Schoonheid is van het hoogste belang in Zuid-Korea. Zowel mannen als vrouwen geven een enorm deel van hun inkomen aan huidverzorgingsproducten en make-up, en overal in de hoofdstad Seoul worden cosmeticamerken geadverteerd. K-beauty is een referentie geworden waar we ook hier in Europa verlekkerd op azen, maar hoe is het eigenlijk om te leven in een gebied dat zo geobsedeerd is door een perfect uiterlijk?

I-D magazine zond Grace Neutral voor een beeldreportage naar Seoul, waar ze met haar lijf en gezicht vol tatoeages en scarifications behoorlijk in de kijker liep (in Zuid-Korea is tatoeëren illegaal). Nochtans zijn de Koreanen ook niet vies van wat lichaamsmodificatie. Zo is plastische chirurgie er perfect normaal en een vaak voorkomend afstudeercadeau, smeert men er gemakkelijk tien tot achttien producten per dag op hun gezicht en zijn de wellnesscentra 24/24 open.

Schoonheid is van het hoogste belang in Zuid-Korea. Zowel mannen als vrouwen geven een enorm deel van hun inkomen aan huidverzorgingsproducten en make-up, en overal in de hoofdstad Seoul worden cosmeticamerken geadverteerd. K-beauty is een referentie geworden waar we ook hier in Europa verlekkerd op azen, maar hoe is het eigenlijk om te leven in een gebied dat zo geobsedeerd is door een perfect uiterlijk? I-D magazine zond Grace Neutral voor een beeldreportage naar Seoul, waar ze met haar lijf en gezicht vol tatoeages en scarifications behoorlijk in de kijker liep (in Zuid-Korea is tatoeëren illegaal). Nochtans zijn de Koreanen ook niet vies van wat lichaamsmodificatie. Zo is plastische chirurgie er perfect normaal en een vaak voorkomend afstudeercadeau, smeert men er gemakkelijk tien tot achttien producten per dag op hun gezicht en zijn de wellnesscentra 24/24 open.