Achter de schermen van de waanzinnige Koreaanse schoonheidsindustrie (video)

I-D magazine zond een reporter naar Seoul, het kloppende hart van de Zuid-Koreaanse schoonheidsindustrie die zo’n zes miljard dollar waard is.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Schoonheid is van het hoogste belang in Zuid-Korea. Zowel mannen als vrouwen geven een enorm deel van hun inkomen aan huidverzorgingsproducten en make-up, en overal in de hoofdstad Seoul worden cosmeticamerken geadverteerd. K-beauty is een referentie geworden waar we ook hier in Europa verlekkerd op azen, maar hoe is het eigenlijk om te leven in een gebied dat zo geobsedeerd is door een perfect uiterlijk?

I-D magazine zond Grace Neutral voor een beeldreportage naar Seoul, waar ze met haar lijf en gezicht vol tatoeages en scarifications behoorlijk in de kijker liep (in Zuid-Korea is tatoeëren illegaal). Nochtans zijn de Koreanen ook niet vies van wat lichaamsmodificatie. Zo is plastische chirurgie er perfect normaal en een vaak voorkomend afstudeercadeau, smeert men er gemakkelijk tien tot achttien producten per dag op hun gezicht en zijn de wellnesscentra 24/24 open.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content