4 tips voor mooiere wenkbrauwen

© Thinkstock

Of je wenkbrauwen nu opvallend zijn, of hou je meer van een strak lijntje, eigenlijk maakt dat niet zoveel uit. Het belangrijkste is dat ze verzorgd zijn.

Wenkbrauwen, hoe zit dat nu precies?

Sinds Cara Delevingne de catwalk bestormde met haar opvallende wenkbrauwen, sprong ook de beautysector op dit kleine deeltje van ons lichaam. Grote, volumineuze wenkbrauwen, liefst iets donkerder dan de eigen haarkleur, ze werden plots hip en ’trending’. Maar niet iedereen heeft dit soort van volumineuze wenkbrauwen en bovendien was het enkele jaren geleden nog mode om wenkbrauwen strak te epileren. Hoe zit dat nu precies?

Of je wenkbrauwen nu opvallend zijn, of hou je meer van een strak lijntje, eigenlijk maakt dat niet zoveel uit. Het belangrijkste is dat ze verzorgd zijn, met andere woorden: zorg voor een goede epilatie. Je kan kiezen voor het traditionele epileren met een pincet of je kan ook opteren voor waxen. Volgens Refinery 29 kies je best voor de traditionele methode en kan je best met het klassieke pincet aan de slag gaan. Waxen is gevaarlijk omdat je meer haartjes kan verwijderen dan je eigenlijk zelf wilde.

Werk de wenkbrauwen dagelijks bij. Je hoeft hiervoor geen uren voor de spiegel te staan, maar kleine haartjes die hier en daar al opnieuw opduiken, die kan je best zo snel mogelijk verwijderen. Zo kan je de vorm van de wenkbrauwen na het epileren langer behouden.

Zorg ervoor dat je wenkbrauwen dezelfde kleur hebben als je haar. Met uitzondering als je een topmodel bent, die komen met zulke fratsen wel weg. Maar het is nog altijd het mooiste en het meest natuurlijke om zowel de haartjes op ons gezicht, als op ons hoofd, in dezelfde kleur te hebben. Werk je met highlights in het kapsel, dan kan je best de wenkbrauwen ook iets lichter maken. Als je dan een mascara aanbrengt, zullen de ogen mooi uitkomen.

Laat je make-up routine beginnen bij de wenkbrauwen. Dit geeft je ook de kans om ze aan het einde nog even bij te werken. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content