3.500 deelnemers aan Brussels Yoga Day in Ter Kamerenbos

© EPA

Honderden mensen hebben in het Ter Kamerenbos deelgenomen aan de “Brussels Yoga Day” in het kader van de Internationale Yoga Dag.

Volgens de organisatoren ging het om ongeveer 3.500 mensen die samen een sessie volgden, geleid door yoga-lerares Sreemati. Het evenement werd bijgewoond door de Indische ambassadeur Manjeev Singh Puri.

De Internationale Yoga Dag is er gekomen na een VN-resolutie in december 2014, aangestuurd door Indië en gestemd door 177 VN-lidstaten. “Die resolutie was een bewijs van de grote interesse die er wereldwijd heerst voor yoga”, zegt de Indische ambassadeur. “Van het verlangen van zoveel mensen naar meer welzijn, een minder stressvol leven en een vorm van globale harmonie. Het doet me dan ook veel plezier dat zoveel mensen op zo’n regenachtige dag naar hier zijn gekomen om spontaan deel te nemen aan dit evenement.”

Organisatrice Bernadette Erpicum is meer dan tevreden met het succes van de Brussels Yoga Day. “Toen we drie jaar geleden een eerste dergelijke dag organiseerden, was het de bedoeling yoga aan een zo breed mogelijk publiek te presenteren”, zegt Erpicum. “Dat is ook vandaag wonderwel gelukt. Yoga is intussen een maatschappelijk fenomeen, met steeds meer interesse van het bedrijfsleven, entertainmentsector en gezondheidszorg. Het is intussen wetenschappelijk bewezen dat yoga bijdraagt tot het welzijn en een betere balans. Zelf ben ik al acht jaar met yoga bezig en ik voel de mentale en fysieke voordelen.”

Naast de mega-yogasessie in Brussel vonden zondag ook in Brugge, Kortrijk, Antwerpen, Enghien en Durbuy kleinere sessies plaats naar aanleiding van de Internationale Yoga Dag. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content