Culinair Culinair Gault&Millau: Glenn Verhasselt (33) van Sir Kwinten is Chef van het jaar en Boury blijft de lijst aanvoeren Gault&Millau heeft Glenn Verhasselt van restaurant Sir Kwinten in het Vlaamse Lennik uitgeroepen tot de Chef-kok van het jaar 2025. Restaurants Boury en L'air du temps zijn opnieuw de beste restaurants van het jaar.
Review | Culinair Review | Culinair Klee in Antwerpen: zuivere gerechten waarin elk onderdeel schittert Elleboog aan elleboog zitten we aan de houten toog van Klee, een miniatuurrestaurant in een sfeervol historisch pand in het centrum van Antwerpen, onder gastronomen ook wel bekend als de voormalige locatie van restaurant Ossip van chef Magali Verbaet. Vanaf onze plek aan de toog hebben we zicht op de compacte keuken van Frederik Michiels …
Human Interest Human Interest ‘We vinden huren iets voor Nederlanders en sukkelaars’: waarom heeft de Belg een baksteen in de maag? Belgen worden geboren met een baksteen in de maag, luidt het cliché. Nu vastgoedprijzen de pan uit swingen, wordt gevreesd dat generatie Z zich nooit een eigen woning zal kunnen permitteren. De vraag is: is dat erg?
Culinair Culinair Klinkt als zomer: de beste adressen in Vlaanderen en Brussel voor het aperitief Is voor jou het aperitief het beste moment van het weekend? Wij selecteerden de leukste adressen, nieuwe en gevestigde waarden, voor een drankje met een lekker hapje erbij.
Culinair Culinair ‘Het geheim zit ’m in de rusttijd, dolce far niente’: hoe maak je als thuiskok de perfecte pizza margherita? Elk seizoen duikt journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans voor een Gerechtelijk Onderzoek zijn keuken in op zoek naar het beste recept voor een klassiek gerecht. Deze keer: pizza margherita.
Reizen Reizen Barok, bier en het Belfort: 13 tips voor een geslaagde trip naar Bergen Voor een citytrip in Wallonië staan Luik en Namen hoog in de lijsten, maar het kleinere Bergen moet zeker niet onderdoen voor deze steden. Knack Weekend sprokkelde tips bij locals met een hart voor de Henegouwse hoofdstad.
Natuur Natuur Bushcrafter Mike De Roover schrijft boek over rewilding: ‘In het bos leer je jezelf kennen’ ‘Het rewild boek’ van Mike De Roover barst van de tips voor bushcraftbeginners. ‘Ik hoop dat de lezers van mijn boek hun rugzak van zolder halen en eropuit trekken’, klinkt het bij de auteur.
Reizen Reizen Op zoek naar de charme van Charleroi: 11 tips voor liefhebbers van architectuur, cultuur en natuur Grijs, verlaten en lichtjes deprimerend: lange tijd had Charleroi geen al te best imago. Gelukkig zijn de tijden gekeerd en telt de Waalse stad meer dan genoeg hotspots voor liefhebbers van architectuur, natuur en lekker eten.
Weekend tipt: eropuit Weekend tipt: eropuit Onze tips voor een geslaagd weekend: van eerlijke mode in Antwerpen tot een lichtspektakel in Bergen Nog een plekje vrij in de agenda dit weekend? Met onze tips verveel je je zeker niet. Modeliefhebber, fotofanaat of dol op lichtfestivals? Wij hebben een mooie selectie activiteiten voor jullie verzameld.
Psychologie Psychologie Waarom we niet kunnen stoppen met shoppen: 'Het verzamelen zit in ons DNA' Nu de solden volop bezig zijn, is de kans groot dat je iets koopt dat je niet nodig hebt. Hoe komt het dat we alsmaar blijven kopen? ‘Ons verdedigingsmechanisme tegen impulsaankopen kan net als onze spieren vermoeid raken.’
Culinair Culinair Maxime Collard is Chef van het Jaar 2024 volgens de nieuwe Gault&Millau Belux Gids Gault&Millau maakte vandaag hun nieuwe Belux Gids bekend, en daarmee ook meteen de nieuwe Chef van het Jaar 2024: Maxime Collard. Een overzicht.
Reizen Reizen Kaas proeven, kanovaren en kastelen bezoeken: vijf tips voor een citytrip in Chimay Wie Chimay zegt, denkt onvermijdelijk aan het gelijknamige bier en de bijbehorende kaas. Toch valt er in het Waalse stadje nog meer te beleven. Vijf tips voor een geslaagd weekendje weg.
Design Design 50 jaar Togo: 10 interieurs waarin de designzetel zich perfect thuis voelt De Togo mag dit jaar vijftig kaarsjes uitblazen, en hoe: de modulaire designzetel van Ligne Roset is populairder dan ooit. Fan of niet, wij vonden het alvast een goede gelegenheid om terug te blikken op enkele recente interieurreportages waarin de Togo in de spotlights stond.
Human Interest Human Interest Hoe vermoeidheid een statussymbool werd (en waarom dat gevaarlijk is) Wie is er het meest moe? Het lijkt wel alsof we tegenwoordig tegen elkaar opbieden. Uitputting is in, en dus big business voor wie er munt uit wil slaan.
Reizen Reizen Pluk inspiratie in de mooiste openbare tuinen van het land Weelderige bloemperkjes, geurige kruiden, bloesems en een frisgroen bladerdek… Wie zelf geen tuin heeft of juist op zoek is naar inspiratie voor de ferme lap grond achter de woning kan terecht in de mooiste openbare tuinen van het land.
Culinair Culinair Driesterrenchefs Viki Geunes en Tim Boury: 'Nee, de gastronomie is niet in crisis' Sinds twee jaar is België opnieuw twee driesterrenchefs rijker. Nadat Viki Geunes in 2021 door Michelin tot de gastronomische top werd gekroond, mocht vorig jaar ook Tim Boury de honneurs waarnemen. In aanloop naar de nieuwe Michelin-uitreiking praten de twee recentste driesterrenchefs van ons land over de toekomst van de gastronomie en de uitdagingen in de sector.
Culinair Culinair Topsommeliers over de opkomst van soft pairings: 'Het alcoholvrije aanbod is in de meeste gevallen armzalig' Dry January en Tournée Minérale liggen intussen achter ons, maar soft pairing blijft een vaste waarde. Deze kunst van het alcoholvrij mixen trekt een duidelijke lijn tussen heden en verleden.
Reizen Reizen In kaart: 10 mooie winterwandelingen in België Op zoek naar wat Alpengevoel zonder een PLF in te vullen? Een wandeling door een Ardens winterlandschap komt het dichtst in de buurt. Knack Weekend vlooide z'n archief uit en vond tien echte aanraders. De après-ski is helaas niet inbegrepen.
Design Design Designduo Muller Van Severen is Designer van het Jaar 2015 Het bekende Belgische designduo Muller Van Severen sleept de felgegeerde titel "Designer van het jaar" in de wacht. Fien Muller en Hannes Van Severen zijn volgens de jury "evenwichtskunstenaars die balanceren op het snijvlak tussen kunst en design".