Winnares Mayerline-wedstrijd draagt creatie op aan overleden moeder

Louise Capon verwerkte de knopen van kledingstukken van haar overleden moeder in de staander van haar zelfgemaakte halssnoer.

Louise Capon is de winnares van een creatieve wedstrijd die het Belgische modemerk Mayerline organiseerde. De vrouw maakte een halssnoer uit knopen als een herdenking aan haar overleden moeder. Dat de vrouw haar halssnoer presenteerde op een eveneens zelfgemaakte staander maakte indruk op Annick Meyer, de kleindochter van oprichter Jozef Meyer. De knopen van het statief waren ooit van Capons moeder geweest en van generatie op generatie overgedragen. Volgens Annick Meyer ligt de creatie dus in dezelfde lijn als het hele Mayerlineverhaal. “Mayerline is tenslotte ook een familiebedrijf dat van generatie op generatie werd voortgezet. De knopen staan hier dan ook symbool voor”, vertelt Annick Meyer.

Kunstenares Walda Pairon won de wedstrijd vorig jaar en zetelde als juryvoorzitster. Ze koos de knopencreatie van Louise Capon uit meer dan 150 inzendingen. Pairon bewondert vooral de creatieve ritmiek waarop de knopen tot een halsketting verweven zijn. “Ook het gegeven dat Louise Capon er kleurrijke stukjes stof bijvoegde, valt volledig te rijmen met hoe de kledingcollectie van Mayerline wordt gepresenteerd: kleurrijk, stijlvol en met heel veel enthousiasme”, vertelt de kunstenares.

Louise Capon mag als winnares van de competitie genieten van een diner voor twee personen in het driesterrenrestaurant Hertog Jan. Bovendien zal het het knopenhalssnoer de Mayerline wintercatalogus van 2012 sieren. (JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content