Vier fair fashion op de M-Fair in Mechelen

© -

De week van de Fair Trade kan natuurlijk niet voorbijgaan zonder een event rond eerlijke mode. Op zondag 11 oktober zwaait de M-Fair de deuren open. Neem een kijkje op dit gratis evenement en laat je verrassen door de veelzijdigheid van duurzame mode.

Lees ook ons interview met Lyn Verelst, die aanwezig zal zijn op de M-Fair met haar project Buy a Smile en een van de sprekers is tijdens de Bliksempraatjes.

Waaraan denk jij bij eerlijke kledij? Vaak blijft fair fashion nog een nicheproduct. Daar hoopt de M-Fair in Mechelen verandering in te brengen. Op het evenement kan je kennismaken met duurzame mode op verschillende manieren.

Om 11u zwaaien ze de deuren open. Beginnen doet de Fair met een modeshow, waarin opkomende ontwerpers hun interpretatie van eerlijke mode tonen. Hieraan is ook een ontwerpwedstrijd gekoppeld. In de jury zetelt onder andere Roos Van Acker. Na afloop krijgen de winnende ontwerpers een geldprijs. Om 13.30u volgt er opnieuw een modeshow. Deze keer worden de mooiste stukken van de wintercollecties getoond.

Ook worden er workshops georganiseerd. Die zijn gratis, maar je schrijft je wel best op voorhand in. Geen zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Bekijk dan een van de films over fair fashion of laat je overtuigen om mee te doen aan de bliksempraatjes.

Heb je nog een hoop kleren die je zelf niet meer draagt? Neem ze dan zeker mee, want er is ook een swishing-hoek waar kleren geruild kunnen worden.

Praktisch

Zondag oktober 11-17u

Congres- en Erfgoedcentrum Lamot in Mechelen

Gratis inkom

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content