Van kussen tot risotto maken: 100 manieren om volledig te ontspannen

© iStock

‘Druk druk druk.’ We hebben een jachtig leven, maar heel vaak zijn we er zelf de oorzaak van. We lopen onszelf voorbij, iets wat ook Sarah Devos overkwam. Ze trok aan de alarmbel en verzamelde 100 tips om helemaal te relaxen. Voor elk wat wils.

Iedereen heeft wel een idee over hoe je kunt ontspannen, van op reis gaan tot je laten verwennen in een wellnesscentrum. Maar je hoeft helemaal niet diep in de geldbeugel te tasten om helemaal zen te worden. Sarah Devos duikelde 100 tips op uit het hele arsenaal van ontspantips en goot ze in boekvorm. Wij selecteerden er 6 en delen die met jullie.

  • Slenter zonder doel

Ga wandelen zonder je smartphone op zak of met een plannetje in de hand, kijk gewoon waar je toevallig belandt. Je beleeft alles heel wat intenser, want er is enkel het ‘hier en nu’. Belangrijke opmerking: shoppen is niet gelijk aan slenteren zonder doel.

  • Don’t grow up, it’s a trap

Laat je verleiden om met je kinderen of neefjes/nichtjes verstoppertje of tikkertje te spelen. Leef je uit op de schommel of hinkel mee alsof je leven ervan afhangt.

  • Kussen, knuffelen en flodderen

Het knuffelhormoon oxytocine verlaagt je stress en laat je ontspannen. Pak dus je lief, je kinderen of je vrienden eens goed vast.

  • Trakteer jezelf op pure chocolade

Dit is een tip die ons na aan het hart ligt, letterlijk en figuurlijk. De antioxidanten in pure chocolade zijn goed voor je bloedvaten en naar verluidt zou je bloeddruk dalen.

  • Maak risotto

Het is ontspannend om, zonder tijdsdruk, in een pan met rijstkorreltjes te roeren en ze langzaam te zien zwellen.

  • Help iemand

Schiet een verdwaalde toerist te hulp, hou de deur open, verras je buren met een tasje soep of draag een buggy van het trapje van de tram. Van mensen helpen word je zelf gelukkig. (AB)

Van kussen tot risotto maken: 100 manieren om volledig te ontspannen
© Lannoo
Relax – 100 manieren om te ontspannen / Sarah Devos / Lannoo / 14.99 euro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content