Van Katoen maakt handwerk voor het goede doel

Een handwerkevenement in het Gentse MIAT ten voordele van Annick For Kenya.

Twee naaiclubs steken de handen uit de mouwen voor het goede doel in het Gentse MIAT. Het handwerkevenement Van Katoen staat volledig in het teken van Annick for Kenya.

De naaiclubs De Ijverige Wijven uit Gent en Het Leuvens Stiksel bundelen de creativiteit voor het goede doel. De naaimarathon van 12 uur lang die ze organiseren draagt de naam Van Katoen en is uitgegroeid tot een heus handwerkevenement dat zal plaatsvinden in het Gentse stadsmuseum MIAT.

De acht dames willen van achter hun naaimachine hun zusterclub in het verre Kenia een hart onder de riem steken. Met Van Katoen stellen ze een pop-up store voor waar je hippe en unieke handgemaakte spullen kunt kopen.

De volledige opbrengst gaat naar Annick For Kenya, een naaischool die werd opgericht ter nagedachtenis van Annick Van Uytsel. Het was de grote droom van het meisje om een naaiatelier op te richten in het zuiden. Haar ouders realiseerden met het initiatief die droom na haar overlijden.

Handwerkworkshops
Wie graag zelf ook de handen uit de mouwen steekt zal op 14 april zijn gading vinden. De organisatoren bieden gezinnen een doe-dag aan in een retrosfeer rond ‘zelfgemaakt’. De hele dag door is er een ruim aanbod aan activiteiten en animatie, gaande van een haak- en breihoek tot zelf lampenkappen maken. Meer ervaren naaisters, maar ook beginners kunnen zich laten gaan in de workshops.

Creatieve mannen en kinderen zijn er ook welkom. Zo zal er een mannenrelaxhoek opgesteld worden met een whiskytasting en zal de 12-jarige blogster Ibe Rossel modebewuste tieners meenemen op een echte fashionista tour. (YU)

Het handwerkevenement vindt plaats op 14 april in het Gentse MIAT. Het hele programma van de dag vind je terug op www.vankatoen.org

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content