“Te dik” Nederlands model wint rechtszaak

Modellen halen een nieuwe slag binnen in hun strijd tegen te magere schoonheidsnormen.

Modellen halen een nieuwe slag binnen in hun strijd tegen te magere schoonheidsnormen. Ananda Marchildon, winnares van Holland’s Next Top Model, heeft Elite Model Management succesvol aangeklaagd nadat ze de laan werd uitgestuurd wegens “te dik”. Marchildon won vier jaar geleden de Nederlandse versie van de populaire tv-show. Deel van de prijs was een driejarig contract ter waarde van 75.000 euro bij het prestigieuze Elite Model Management. Het kersverse model werd echter al gauw voor haar diensten bedankt omdat ze weigerde af te vallen.

Een beslissing waarmee Marchildon geen vrede nam. Ten eerste omdat ze zichzelf helemaal niet te breed vindt, ten tweede omdat ze op het moment van haar ontslag slechts voor 10.000 euro aan opdrachten had verdiend. “Toen ik de prijs won, had ik een heupomvang van 92 centimeter, maar Elite wilde absoluut dat ik tot 90 centimeter ging. Dat weigerde ik. Ze moesten me maar niet laten winnen als ze niet akkoord waren met mijn uiterlijk”, aldus de 25-jarige Marchildon.

Die twee centimeter extra leveren haar nu wel een schadevergoeding van 65.000 euro op, plus interest en de terugbetaling van haar gerechtskosten.

Ondergoedmerk Sloggi kreeg reuk van de zaak en heeft Marchildon ondertussen voor een paar campagnebeelden geboekt. De Nederlandse werkt niet langer als model, maar maakte graag een uitzondering om haar standpunt -met haar “dikke kont”- kracht bij te zetten. (IVDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content