Slow (36h): vergeet dagelijkse rush tijdens kunstenfestival van de traagheid

Op 8 en 9 november nodigt het Concertgebouw van Brugge ons uit om samen stil te staan. Zesendertig uur lang stoppen we met haasten en verdwalen we dag en nacht in boeiende beelden, concerten, installaties en dans.

Op 8 en 9 november nodigt het Concertgebouw van Brugge ons uit om samen stil te staan. Zesendertig uur lang stoppen we met haasten en verdwalen we dag en nacht in boeiende beelden, concerten, installaties en dans.

Verstil 36 uur lang op het ritme van de traagste

Tijdens seizoen 2014-2015 pakt Concertgebouw Brugge uit met het tweedaagse project SLOW (36h). Het wordt voorgesteld als een pleidooi voor kwaliteit, duurzaamheid en intense ervaring. Bijslijpen, schaven, herdenken, handelen, afstand nemen: het proces van een kunstenaar neemt tijd in beslag. Waarom zou de toeschouwer er dan ook niet zijn tijd voor nemen?

Multimediaal programma

Traagheid versus snelheid is een universeel gegeven dat niemand onberoerd laat. Het Concertgebouw laat dan ook verschillende kunsten aan bod binnen hun festival. Van beeldhouwwerken naar experimentele klankenmassa’s tot poëzie en dans.

De organisatoren raden af om alle projecten mee te pikken. Laat je liever leiden door je intuïtie en bepaal zelf hoelang je stilstaat bij de performance waar je bent beland. Kiezen betekent deze keer niet verliezen. Probeer eens niet continu op je uurwerk of smartphone te kijken – behalve om het beginuur van een performance na te gaan.

Kom tot rust

Naast en tijdens de voorstellingen kan de bezoeker ook relaxen in een gezellige loungehoek, de smaak van ‘slow food’ ontdekken, proeven van een op maat gemaakt theetje van theesommelier Ann Vansteenkiste of rustig ontspannen met een goed boek. Het Concertgebouw wordt tijdens het weekend van 8 en 9 november een oase van rust, waar de tijd niet jachtig verder tikt.

Surf voor het volledige programma naar www.slow36.be. (LP)

Bekijk hieronder de teaser voor het kunstenfestival:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Cellist Arne Deforce over traagheid

‘Traagheid is niet een eenvoudige ervaring van duur – vertraging of langzaamheid – traagheid is de ‘beweging’ die ons de mogel?kheid biedt tot een andere ervaring van t?d, een andere kwalitatieve ver-houding tot de dingen en fenomenen die voorb? gaat aan datgene wat aan ons gel?k is.’

Lees hier meer citaten over traagheid van deelnemende kunstenaars.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content