Rebellie anno 2016: Instagram-pagina zet tepels van mannen én vrouwen online

© Instagram / Genderless Nipples

Instagram zit met de handen in het haar sinds een gebruiker close-up foto’s post van tepels. Niemand kan zeggen of ze afkomstig zijn van een man of van een vrouw en of ze dus legitiem verwijderd mogen worden of niet. Dat lijkt een goede grap, maar de initiatiefnemers hebben een ernstig doel voor ogen.

De Instagram-regels zijn vrij duidelijk: zet geen foto’s die niet van jou zijn op je profiel, beledig er niemand mee en tepels zijn niet oké wanneer er een vrouw aan vasthangt. Een mannentepel is dan wel weer toegelaten en dus was het een kwestie van tijd voor er een account de draak zou steken met dat beleid. Deze week is het zover.

Op de pagina Genderless Nipples worden foto’s gepost van tepels die van zo dichtbij getrokken zijn dat je niet meer ziet of ze van een man of van een vrouw komen. Het opzet van de pagina is duidelijk: aantonen dat er geen wezenlijk verschil is tussen tepels van mannen en vrouwen, en dat de huidige regels over het tonen ervan op sociale media dus ietwat absurd zijn.

My nipple isn’t sexual, your thoughts are. ???

A photo posted by Genderless Nipples (@genderless_nipples) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Heel wat mensen die zich achter de #freethenipple-beweging scharen, deelden ooit al een foto met daarop een naakte vrouwentepel, maar Instagram blijft erg strikt in het weghalen van dergelijke posts. Bij de beelden van Genderless Nipples kan echter niemand kan zien of de afgebeelde tepels bij een vrouw of bij een man horen. Vorige week nog haalde Instagram een van de posts van de pagina offline, maar de beheerders van de account konden aantonen dat het om een mannentepel ging en dat Instagram dus haar eigen regels overtrad. Omdat de verwarring compleet is, gedoogt het sociaal medium de pagina nu maar.

Genderless Nipples telt nu al bijna 16.000 volgers. Wil je zelf ook je steentje bijdragen? Dat kan! De initiatiefnemers vragen om zoveel mogelijk tepelfoto’s op te sturen, al hebben ze daar wel enkele duidelijke eisen bij:

You wanna be part of our change?! Send us that nipnip!????? (completely anonymous!)

A photo posted by Genderless Nipples (@genderless_nipples) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Succes ermee! (EK)

Bron: Vice

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content