Nieuwe Black Wonen ligt in de winkel

Beperking stimuleert de creativiteit, blijkt in de nieuwe Black Wonen.

Op 28 maart ligt onze tiende Knack Weekend Black in de rekken. Na de Modespecial eind vorige maand volgt nu een Wonenspecial.

Dat betekent in het eerste hoofdstuk vers geplukt nieuws uit de wereld van de architectuur en meubelontwerp: uit Scandinavië de nieuwe PS-collectie van Ikea en alles over het werk van de Deen Finn Juhl, uit Gent een interview met Doorzon interieurarchitecten en zot Brits design uit Londen.

In hoofdstuk 2 blijkt dat beperking de creativiteit flink stimuleert: het Japanse architectuurbureau Atelier Bow-Wow is expert in bouwen op piepkleine tussenruimtes in de stad, Droog Design gaat heel gericht op studiereis en cohousing trekt steeds meer Belgen aan.

Flink wat Belgische woningen zijn bovendien goede voorbeelden van een slimme mix van soberheid en weelderigheid. Nu architecten zet een container op een dak, Fien Muller en Hannes Van Severen plaatsen hun gloednieuwe meubels in hun eigen honderd jaar oude huis en Benny Govaert bouwt voor zichzelf een strakke villa in de bossen bij Brugge.

Hoofdstuk 3 verzamelt tips en ideeën over patio’s die woningen verruimen en verlichten. We kijken binnen in het granitoatelier van twee jonge mannen en schuiven aan tafel met de Antwerpse ontwerper Stefan Schöning.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content