Miljoenenkwartier Gent ontvangt Ted Noten

© Ted Noten

Deze Damien Hirst van de hedendaagse juweelkunst stelt tentoon in 12 Gentse huizen.

Zoals Antwerpen Zurenborg heeft, ontdek je in Gent het Miljoenkwartier, net achter het Sint-Pietersstation. In deze schitterende wijk kan je op 19 en 20 november 12 huizen bezoeken om er juweelinstallaties van Ted Noten te bewonderen. Deze ‘Damien Hirst van de hedendaagse juweelkunst’ is begin november nog uitgeroepen tot Nederlandse kunstenaar van het jaar.

Dit evenement draagt de prachtige titel ‘Koekoekschmuck 2’ en is een initiatief van kunstgalerie Villa de Bondt, een mysterieus pand uit de jaren ’30 op de Krijgslaan (nr 124). Dit pand met zijn uniek art deco interieur huisvest een juwelengalerie met internationale faam waar de Nederlandse juweelkunstenaar Ted Noten al meermaals heeft geëxposeerd.

Nu stelt hij in 12 verschillende panden van het Miljoenenkwartier tentoon. Het gaat meestal om installaties. Noten is de Damien Hirst van de hedendaagse juweelkunst, die een loopje neemt met tradities en graag gedurfd of ondeugend uit de hoek komt. Zo bekroont hij zijn ringen bijvoorbeeld met varkens of wapens.

Piet Swimberghe

Koekoekschmuck 2, op 19 en 20 november van 10 tot 18u in het Gentse Miljoenenkwartier. Iedereen moet zich eerst aanmelden in Villa De Bondt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content