“Ik ken geen vrouw met ballen”

"Hoe dan ook, wij vrouwen komen er nooit goed uit." © iStock

Wat ons betreft mag de uitdrukking ‘haar mannetje staan’ gerust verdwijnen in de diepste krochten van de taalgeschiedenis, Liesje verklaart de oorlog aan ‘een vrouw met ballen’. Dat deed ze in het radio 1-programma Hautekiet.

“Een vrouw met ballen… Waarom moet het toeschrijven van een mannelijke eigenschap gezien worden als een compliment voor een vrouw? Zeggen over een man “Wat een mietje!”: dat wordt dan weer gezien als een belediging voor de man in kwestie. Dus hoe dan ook, wij vrouwen, we komen er nooit goed uit. Ofwel hebben we ballen nodig om sterk te zijn, ofwel wordt onze verzamelnaam gebruikt om anderen te beledigen. Mooi is dat.

Ik ken geen vrouwen met ballen. Ik ken wel veel sterke vrouwen, vrouwen die iets bereikten, intelligente vrouwen, vrouwen die hun mond open trekkken. Ik ken ze niet allemaal persoonlijk, of toch niet persoonlijk genoeg om te weten of ze ballen hebben. Het lijkt mij ook onwaarschijnlijk. Oh ja, er is er misschien eentje: Conchita Wurst, dat is misschien wel een vrouw met ballen.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content