Hippe zomerevents

Wij selecteerden voor u enkele hippe zomerevenementen.

ANTWERPEN (TOT 31 AUGUSTUS)
56 kilometer telt de nieuwe culinaire fietstocht Happen & Trappen in de Noordertuin van Antwerpen, een samenwerkingsverband tussen zes gemeenten hoog in de Antwerpse Kempen. U kiest zelf het vertrekpunt en de drie horecazaken waar u een culinaire stop maakt. De brochure (32 euro) bevat alle nodige informatie en vouchers.
Info: www.noordertuin.be, www.antwerpsekempen.be.
ANTWERPEN (TOT 12 AUGUSTUS)
Ze zijn haast om op te eten, de hippe kunstjuwelen van Mia Maljojoki. De Finse, naar Duitsland uitgeweken ontwerpster is deze zomer te gast bij Silke & The Gallery.
Info: 0474 78 01 37, www.silkeandthegallery.com, www.miamaljojoki.com.
BRUSSEL (9 & 30 JULI, 20 AUGUSTUS)
Tijdens drie nocturnes in en rond het voormalige treinstation Brussel-Kapellekerk kunt u jong design-, mode- en ander creatief talent uit België en Nederland ontdekken en de producten rechtstreeks van de maker kopen.
Info: 09 330 53 28, www.deinvasie.be, www.recyclart.be.

GENT (3 TOT 10 JULI)
Afstuderend juweelontwerpster Lore Van Keer maakt haar debuut met ontwerpen in porselein in de galerie van Ingrid Adriaenssens.
Info: 09 233 42 17, www.ingridadriaenssensedelsmid.be .
GENT (3 JULI TOT 24 OKTOBER)
Het Design museum Gent belicht vanaf volgende week de industriële producten en het studiowerk van porseleintovenaar Piet Stockmans. Elders in het museum speuren de Britse ontwerper Jasper Morrison en zijn Japanse collega Naoto Fukasawa naar het geheim van alledaags maar tijdloos design.
Info: 09 267 99 99, www.designmuseumgent.be, www.pietstockmans.com.

KNOKKE-HEIST (11 JULI) Vintage design en dito ontwerperskleding en -accessoires van vijftig handelaars wachten begin juli op nieuwe eigenaars op het Rubensplein. ’s Avonds kunt u de aanwinsten vieren tijdens de DesignMarkt Party in de Kitsch Club.
Info: 0485 41 01 49, www.designmarkt.be , www.kitschclub.be .

Wim Denolf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content