Eerste solotentoonstelling van Lara Mennes

De Belgische fotografe Lara Mennes toont haar fotografisch werk in haar eerste solotentoonstelling ‘Between Stories’. Als locatie werd er gekozen voor C-Mine in Genk.

De Belgische fotografe Lara Mennes toont haar fotografisch werk in haar eerste solotentoonstelling ‘Between Stories’. Als locatie werd er gekozen voor C-Mine in Genk.

Op de eerste solotentoonstelling ‘Between Stories’ van Lara Mennes is recent fotografisch werk van haar hand te zien. In totaal brengt de tentoonstelling vijf reeksen samen met in totaal meer dan tachtig foto’s, die genomen werden tussen 2009 en 2012. Haar meest recente project, ‘De Rand van het Landschap’, zal voor het eerst aan het publiek worden getoond. Maar ook de reeks ‘Cité’, waarmee Mennes in 2009 de Prijs van de Jonge Belgische Schilderkunst won, zal aanwezig zijn.’Capturing the Sensible’ is een reeks over de tastbare overblijfselen van oude bedrijfsgebouwen.

In haar werk gaat Mennes op zoek naar het geheugen een plek en de sporen die de geschiedenis er heeft achtergelaten. Ze probeert de dieperliggende verhalen naar de oppervlakte te brengen. Op die manier wil ze ook de sociale impact van architectuur en de invloed van het landschap op haar bewoners onder de aandacht brengen.

Lara Mennes

Lara Mennes studeerde in 2008 af als Master in de Fine Arts aan de Central Saint Martins School of Art & Design in Londen. Amper een jaar later won ze de prestigieuze Prijs van de Jonge Schilderkunst. Door het winnen van deze prijs kon ze aan een rustig tempo aan haar portfolio werken. Zo publiceerde ze in datzelfde jaar het boek ‘Cité’ met foto’s rond het gelijknamige werk. Haar werk was eerder al aanwezig in de Rappel in Maaseik, het Fotomuseum van Antwerpen en de Noord-Amerikaanse ambassade bij de NAVO in Brussel. Maar nu is haar werk, voor de allereerste keer, te zien op een solotentoonstelling in de C-mine in Genk en dat nog tot 14 oktober. (LVR)

‘Between Stories’ nog tot 14 oktober in C-Mine, Genk. Meer informatie: www.laramennes.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content