Een rugzak uit 11 pet-flessen

© G.F.

De Zweedse producent Fjällräven pakt uit met een speciale editie van de populaire rugzak Kånken. De Re-Kånken is gemaakt van 95% gerecycled polyester en bevat per rugzak het equivalent van 11 PET-flessen.

De gehele rugzak, zowel stof, draagband als voering, is gemaakt van hetzelfde garen, een polyestervezel vervaardigd van gerecycleerd polyester. Het verven van de polystervezel gebeurt met de SpinDye-techniek, die op zich ook voor een flinke milieuwinst zorgt. Bij deze techniek wordt kleurstof toegevoegd op het moment dat de polyestervezels worden gesponnen. Dit bespaart grote hoeveelheden chemicaliën, water en energie.

De Re-Kånken rugzak zelf is ook recyclebaar en bezit dezelfde duurzaamheid en functionaliteit als de reguliere Kånken.

Voorts bezit de Re-Kånken alle eigenschappen van de succesvolle Kånken. Kånken werd in 1978 geïntroduceerd om rugproblemen onder Zweedse schoolkinderen te helpen voorkomen. Nu, meer dan 35 jaar later, is de rugzak nog steeds één van de populairste producten van Fjällräven.

Fjällräven Re-Kånken is vanaf augustus 2016 in diverse kleuren verkrijgbaar bij outdoor-, tassen en fashionwinkels. Advieswinkelprijs € 89.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content