Deze 7 nieuwe, Belgische webshops voor kinderen zijn het ontdekken waard

Het afgelopen jaar kwamen er heel wat Belgische onlineshops voor kinderen bij. Een geboortelijstje.

KID

Kid
Kid© –

In augustus opende Kid zijn deuren in Antwerpen, in november ging hij ook online. De winkel werd in geen tijd een succes, dankzij de mix van high-end modelabels, skate- en streetwear en klassiekers als Dr. Martens en The North Face voor kinderen tussen nul en zestien jaar. Afgelopen maand stelde Kid in wereldpremière The Animals Observatory voor, het nieuwe kindermerk van ontwerpster Laia Aguilar, die eerder ook al het populaire kindermerk Bobo Choses oprichtte. Nog nieuw in het aanbod sinds dit seizoen zijn de collecties van Acne Studios en de Belgische Caroline Bosmans.

Steenhouwersvest 34, 2000 Antwerpen, www.iamkid.be.

YAY

Yay
Yay© –

Op 16 februari opent Yay zijn deuren in Antwerpen. Het wordt niet een winkel met kleding, cadeautjes en alles wat je nodig hebt om een stijlvol kinder- of communiefeest te organiseren, je kunt het plannen ook aan de professionals van Yay overlaten of het event zelfs daar ter plekke laten doorgaan. Zij regelen alles van decoratie tot animatie. Er is een kindercafé waar biologische papjes en drank voor de kleintjes, koffie en thee voor de ouders en cupcakes worden geserveerd. Omdat elke dag een feest is, kun je er ook zomaar even binnenlopen. Alles wat verkocht wordt in de winkel, zal ook online beschikbaar zijn via de website van Yay.

Riemstraat 13, 2000 Antwerpen,www.yay-conceptstore.com.

Moon Monsters
Moon Monsters© –

MOON MONSTERS

Moon Monsters is de baby van Simon De Meulemeester en zijn vriendin Billie Bentein. (Haar naam herken je misschien als die van de zangeres van Netsky’s wereldhit We can only live today. ) Hij verzorgt het zakelijke, zij het design. De collectie bestaat uit rompertjes, dekens, slabben en slaapzakken voor baby’s. Alle prints zijn eigen ontwerpen en uniseks, zodat je nog voor je het geslacht van je baby kent, al kunt shoppen. Het is ook een mooi cadeau om te geven : een pakket met romper, slab en slaapzak kost 99,95 euro. Het koppel hecht veel belang aan ecologie en werkt daarom uitsluitend met organisch katoen en natuurlijke inkt. Ze verkopen ook zelfontworpen kleerhangers uit multiplex ten voordele van de campagne Wij Willen Schone Kleren.

www.moonmonsters.be

Walrus & Vlinder
Walrus & Vlinder© –

WALRUS & VLINDER

Omdat spelen noodzakelijk is voor de ontwikkeling van elk kind, maar we onze woonkamer liever niet zien als opslagplaats voor felroze plastic speelgoed, is er Walrus & Vlinder. Je vindt er tijdloos, duurzaam en origineel speelgoed dat ook nog gezien mag worden. Oprichtster Saskia van Wesemael organiseert regelmatig knutselworkshops en speelateliers, zodat je kind al het speelgoed eerst kan uitproberen.

Komende events worden aangekondigd op de facebookpagina van www.walrusenvlinder.be

Les Belges
Les Belges© –

LES BELGES

Les Belges is niet alleen voor kinderen, ook volwassenen kunnen hier terecht voor kleding, accessoires en decoratie van uitsluitend Belgische ontwerpers. Toch verdient deze onlineshop een vermelding in dit lijstje, en wel om zijn uitstekende en eigenzinnige keuze aan kindermerken, waaronder kleding van Morley en Rita co Rita, slofjes van Tricati, schoenen van Nathalie Verlinden en dekentjes van Hvid. Nog voor de website vorige maand online ging, hadden ongeduldige mama’s hun weg naar de facebookpagina van Les Belges al gevonden om hun bestelling te plaatsen. Wie toch even van dichtbij wil kijken vooraleer te kopen, kan op vrijdag tot 20 uur of de rest van de week op afspraak terecht in de winkel in Laakdal.

Meerlaarstraat 84, 2430 Vorst-Meerlaar, www.lesbelges.com.

EM & MOI

Em & Moi
Em & Moi© –

Heb je een hekel aan ongeïnspireerde kinderkamers en in bulk geproduceerd speelgoed, dan is Em & Moi vast iets voor jou. Na de geboorte van haar dochter Marie in 2012, was oprichtster Tineke Gielen teleurgesteld in wat er bij ons voor kinderen op de markt is. Ze ging daarom zelf op zoek naar merken van over heel de wereld die opvallen door hun design, duurzame filosofie, of beide. Dat vond ze onder meer bij het Franse Rose in April, het Deense Elements Optimal, het Spaanse Londji en het Argentijnse Krethaus, aangevuld met een beperkt aanbod vintagemeubels en -decoratie.

www.emetmoi.be

KIDS WITH FLAIR

Kids With Flair
Kids With Flair© –

Kids with Flair bestaat al enkele jaren, maar sinds september heeft de winkel nieuwe eigenaars, een nieuwe website en huisstijl, en een vernieuwd aanbod. Zijn specialiteit blijft wel dezelfde : alles om ‘naar school’ te gaan, van boekentassen en rugzakken tot drinkbussen, brooddozen en fietshelmen. Het gaat hier niet om spullen van wijdverspreide licenties zoals Frozen of Cars, maar om unieke merken als Bakker made with Love, Jeune Premier en Own Stuff. In het komende jaar willen de nieuwe eigenaars ook hun selectie decoratie ‘voor thuis’ verder uitbreiden. Onder andere het behangpapier van het populaire Ferm Living vind je er vandaag al wel. Wie meer dan één product koopt, krijgt vijf procent korting op al zijn aankopen. www.kidswithflair.com

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content