Deponeer uw oude kleren in een kunstwerk

Spullenhulp liet zijn kledingcontainers omvormen tot heuse kunstwerken.

De kledingcontainers van Spullenhulp zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In Brussel staan er zowat tweehonderd. Elke dag brengen honderden mensen er twintig ton kleren naartoe. De organisatie wil haar inzamelcapaciteit in de hoofdstad nog vergroten en besloot daarom extra textielbakken in gebruik te nemen. Om deze uitbreiding in de kijker te plaatsen, werden de metalen kubussen omgevormd tot heuse kunstwerken.

Daavoor zette Spullenhulp samen met de Brusselse kunstgalerij Montana acht hedendaagse kunstenaars aan het werk. Het resultaat is vanaf vrijdag 21 november een week lang te zien in de Montana. Vanaf 28 november nemen de acht kledingcontainers hun plaats in in de binnenstad en kunnen wandelaars een parcours volgen dat hen van bak naar bak leidt. In de galerij werpt fotograaf Thomas François een originele blik op het hele project.

Spullenhulp hoopt op deze manier een groter publiek te sensibiliseren en een antwoord te bieden op wilde graffiti en vandalisme. De nieuwe textielbakken zijn ook praktischer.

Ann Heylens

Info: Vernissage van de tentoonstelling op 21 november om 19 uur in Montana Gallery, Magdalenasteenweg, 19,1000 Brussel. Start van de kunstenaarsroute op 29 november 2008. Vertrekpunt Montana Gallery.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content