De winnaars van de Weekend Blog Awards

De strijd is gestreden! Ontdek hier de winnaars van de eerste editie van de Weekend Blog Awards.

De uitslag van de eerste Weekend Blog Awards is bekend. De redacties van Knack en Le Vif gingen op zoek naar de beste bloggers van België en kwamen met behulp van de lezers tot onderstaande resultaten.

De eerste editie van de Weekend Blog Awards was alvast een groot succes. 3116 mensen hebben hun favoriete blog genomineerd, 12.579 mensen hebben hun stem uitgebracht. Deze stemmen werden voor 40% meegeteld, de overige 60% bestond uit de stemmen van de jury, bestaande uit redactieleden van Knack Weekend en Le Vif Weekend.

Met muzikale ondersteuning van 22tracks presenteerden Tiany Kiriloff en Ben Van Alboom, beiden gevestigde waarden binnen de Belgische blogosfeer, de bloggers die de Weekend Blog Award mee naar huis mochten nemen.

Deco en design Deco en design zijn belangrijke thema’s bij zowel Le Vif als Knack Weekend. Met reporters die verslag uitbrengen vanop de meubelbeurzen en redacteurs die steevast de vinger aan de deco-pols houden in ons midden kunnen we dan ook met kennis van zaken zeggen dat kwaliteit van de blogs in deze categorie ontzettend hoog lag. Na veel wikken, wegen en stemmen kwamen we tot de volgende top drie
1. www.woonblog.be 2. www.ilovebelgium.be 3. www.70percentpure.be
Travel Waarom zouden we reisagenten geloven wanneer het internet bulkt van tips, foto’s en ervaringen van mensen zoals u en ik? Vele Belgen houden immers nauwkeurig online dagboeken bij van hun reizen, maar het is de kunst om het op een zodanige manier te doen dat het ook aantrekkelijk is voor anderen. Deze drie deden dat, naar onze mening en die van jullie, het beste.
1. Theegotripper.wordpress.com 2. Travel.bart.la 3. Annabellebuyse.blogspot.com
Food Het lag wel duidelijk wezen dat Belgen graag eten, en dus hebben we ook nood aan mensen die dat eten voor ons maken, of tenminste hun tips and trics willen delen. In deze categorie hebben we ontzettend veel nominaties binnengekregen. Bij het selecteren van de finalisten zat de jury met een permanent hongergevoel, na de stemmingsronde moest de helft van hen zelfs op dieet. En dat is allemaal de schuld van
1. www.alledagenhonger.be 2. www.princessmisia.com 3. www.coolinary.be Photography Het is een huizenhoog cliché dat beelden soms meer zeggen dan woorden, en daar is deze categorie het virtuele bewijs van. Met de camera in aanslag vertellen deze bloggers hun verhaal, in zwart-wit, kleur of sepia. Hier volgt de top drie in categorie fotografie:
1. www.coffeeklatch.be 2. Apolaroidstory.wordpress.com 3. Wannabes.be

Entertainment De entertainmentcategorie is bijzonder ruim. We kregen blogs binnen die handelden over bordspelen, straatspelletjes, films en muziek, al bleven vooral die laatste twee categoriëen overeind tijdens het uitkiezen van de finalisten. Na veel lezen, luisteren, kijken en proberen zullen deze blogs ons leven leuker maken:
1. www.defilmblog.be 2. www.uhier.com
3. www.disconaivete.com
Niche We hebben een aantal heel bijzondere blogs binnen gekregen die in geen enkele andere categorie thuishoren. Omdat ze echter zo goed waren en ze ontzettend veel nominaties kregen hebben we ze ondergebracht in de categorie niche. Hieronder de beste drie:
1. Evamouton.wordpress.com (grafisch)
2. www.Myearswearstories.com (accessoires)
3. www.drivr.be (automobiel)

Cityblog Iedereen vindt zijn stad het mooist, en dat willen we dan ook met de hele wereld delen. Verschillende cityblogs brachten een ode aan hun stad, sommigen deden dat individueel, anderen riepen er de hulp van de hele buurt voor in. Volgende blogs bewezen ons dat we niet ver moeten zoeken wanneer we op citytrip willen;
1. www.gentblogt.be 2. www.2060.be 3. noordlink.wordpress.com
Personal Tien jaar geleden hadden we deze blogs nog een “online dagboek” genoemd. We begrepen niet wat mensen bezielde om hun volledige leven met het internet te delen. Ondertussen zijn deze mensen vaste waarden in de blogosfeer, met een hele schare trouwe fans die geen letter van hen willen missen. Deze drie lezen wij en jullie het liefst
1. Madamezsazsa.blogspot.com 2. www.disfunctionelehuisvrouw.be 3. www.houbi.com
Beauty Schoonheidsproducten, iedere vrouw is er dagelijks mee bezig maar niet iedere vrouw slaagt erin een kwaliteitsvolle beautyblog uit de grond te stampen. Beautybloggen is namelijk meer dan laten zien in welke kleur je je nagels schildert, welke bodylotion je dagelijks gebruikt en wat jouw favoriete parfum is. Het is zeggen waaròm je die shampoo geweldig vindt, het is uitleggen hòè je nu best die smokey eyes maakt en het is nadenken over alles wat je dagelijks op je huid kliedert. De volgende zes blogsters maken de wereld review per review en tutorial na tutorial een tikkeltje mooier.
1. www.joliette.be 2. Lifeislikeaboxofmakeup.wordpress.com 3. www.it-girl.be
Fashion En dan zijn we aanbeland bij de meest omstreden categorie van de avond. Nergens anders kregen we zoveel nominaties, nergens anders ontstond er zoveel commotie. Er zijn dan ook ontzagwekkend veel modeblogs in België, een gegeven dat vanuit het buitenland is toegewaaid en wij als modeminnend land met open armen hebben verwelkomd. Onze belangrijkste pijlers voor de finalisten en uiteindelijk de top drie te bepalen waren dan ook bijzonder streng: een eigen stijl en stem, een vlotte pen, een stevige culturele bagage en een flinke dosis originaliteit waren een must voor onze finalisten. Deze drie staken er volgens jullie en onze jury met stijlvol hoofddeksel en opvallende schouderstukken bovenuit
1. www.ellaandlouise.com 2. Style4guys.blogspot.com 3. www.ghentstreetstyle.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content