De eindejaarsvragen en -antwoorden van Karen Moreaux (Ghentstreets)

Karen Moreaux © Bram Laebens

Met 2015 op de drempel blikt Knack Weekend terug op het voorbije jaar door de ogen van enkele prominente lifestylefiguren. Vandaag: het 2014 van Karen Moreaux, hoofdredactrice van Ghentstreets, de blog die dit jaar bekroond werd met een Weekend Blog Award voor beste nieuwkomer.

Wat vond jij de opmerkelijkste trend van 2014?

Karen Moreaux (Ghentstreets): Ik vind de terugkeer van de nineties wel een leuke trend aangezien ik zelf een ‘nineties-bitch’ ben. Niets leuker dan alle trends uit de kindertijd weer boven te halen en er openlijk opnieuw je liefde voor kunnen verklaren, zonder dat dit als ‘fout’ wordt beschouwd ;-).

Wat wordt dé trend van 2015?

Moreaux: Aangezien ik nog trendwatching heb gestudeerd, geef ik niet graag uitspraken over deze materie ;). Maar een trend die ik deze zomer volop verwacht te zien op modevlak in het straatbeeld is de rugzak. Dit is natuurlijk geen nieuwe trend, deze is al jarenlang te zien op de catwalks, maar ik verwacht deze nu prominent in het straatbeeld aan te treffen. Ik heb mijn oog alvast ook laten vallen op een exemplaar, namelijk een Gucci bamboo backpack!

Wat is je wens voor het nieuwe jaar?

Moreaux: Een rijbewijs halen ;).

Wat heb je het voorbije jaar geleerd?

Moreaux: Om sneller knopen door te hakken. Harde beslissingen mag je niet uitstellen, je kan er beter direct korte metten mee maken. De korte pijn!

Wie vond jij de opmerkelijkste figuur van 2014?

Moreaux: Een Belg van wie zowel Bram als ikzelf enorm onder de indruk zijn is Stromae. We hadden de kans hem te zien optreden in november en we waren enorm onder de indruk. Een van de beste performances die ik al heb gezien. Dit is zonder twijfel iemand die internationaal zal doorbreken.

Wat/wie heeft je dit jaar ontroerd en waarom?

Moreaux: De dood van Luc Devos en hoe Gent als stad afscheid heeft genomen van hem. Het grote volksfeest, het concert van de beiaarden,… Allemaal zeer persoonlijk en oprecht. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content