Avant-première Bo in Metropolis Antwerpen

Glamour, je moet er wat voor over hebben. Bitter koud was het, toen de cast van Bo, de nieuwste film van Hans Herbots, op de rode loper voor de verzamelde persfotografen poseerde. Meisjes in mouwloze jurken in de vrieskou, van een kippenvelmoment gesproken.

Alleen Ella-June Henrard had zich naar het seizoen gekleed, wat pleit voor haar gezond verstand. De nieuwe Bardot wordt de zestienjarige steevast genoemd, wat even belachelijk is als Koen De Graeve de nieuwe Robert De Niro noemen. Maar het moet gezegd, het bloedmooie kind heeft de meest sensuele mond van de Lage landen, een geweldige uitstraling en wat meer is, ze kan nog acteren ook. Hans Herbots (Falling, Verlengd Weekend, Windkracht 10: Koksijde rescue) had overschot van gelijk om haar uit 120 kandidaten te kiezen voor de hoofdrol in de verfilming van Het Engelenhuis van Dirk Bracke. Die schrijvende postbode verwierf een trouw lezerspubliek met een oeuvre vol jeugdprostitutie, drugsproblemen, afpersing, HIV en seksueel geweld. Niet meteen een vrolijke materie, maar kijk er de jongerenblogs op na, het jonge grut vindt die boeken ‘zaaalig’.

Waarschijnlijk zal ook Bo wel in de smaak vallen bij dat doelpubliek. De film, met veel visuele flair in beeld gebracht door Danny Elsen (de Zaak Alzheimer en Loft) vertelt het verhaal van een zestienjarig meisje uit een door financiële problemen geplaagd éénoudergezin dat een gemakkelijke prooi wordt voor een zogenaamde loverboy die haar geleidelijk in het prostitutiemilieu introduceert. Dat resulteert in enkele rauwe scènes die het de jonge debutante zeker niet gemakkelijk gemaakt hebben, maar anderzijds zijn de pooiers en vrouwenhandelaars een stuk minder gewelddadig dan in Matroesjka’s bijvoorbeeld.

De relatie tussen Bo en Vincent had meer uitgediept mogen worden en de ontknoping komt nogal geforceerd over, maar de verfrissende naturel van Ella June doet de nogal clichématige film veel goed. Het zou al lelijk moeten mislopen als dit meisje haar weg niet zou vinden in de filmwereld, daar was iedereen die na de film niet snel naar huis ging om alsnog de match Anderlecht-Club Brugge te zien het roerend over eens.

Linda Asselbergs.

Bo van Hans Herbots met Ella-June Henrard, Thomas Ryckewaert, Ina Geerts, Kalina Malehounova en Anemone Valcke. Vanaf 10 februari in de zalen, info www.bothemovie.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content