De Hoge Veluwe bestaat 75 jaar

26/04/10 om 20:57 - Bijgewerkt om 20:57

Wie jarig is, viert feest. Het Park De Hoge Veluwe organiseert ter ere van zijn 75e verjaardag tal van activiteiten.

Zo is er iedere zaterdag in de maanden mei t/m augustus (26 juni uitgezonderd) een unieke jubileumexcursie onder leiding van de natuurgids. Iedere zondag in deze maanden laat de natuurgids bezoekers de mooiste plekjes zien tijdens de speciale jubileumwandeling.

Ter ere van het jubileum is rond het centrum van het Park het Landschappenpad aangelegd. Deze vijf kilometer lange cultuurhistorische wandeling voert langs de prachtige landschappen die het Park rijk is. De opening volgt later dit jaar.

Ook aan kinderen is gedacht. Zij kunnen in de meivakantie (1 t/m 9 mei) deelnemen aan de spannende speurtocht "Speuren naar sporen rondom het Jachthuis" waar ze onder andere sporen leren herkennen en wateronderzoek kunnen doen.

Over het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland. Het Park bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten.

Samen met het zelfstandige Kröller-Müller Museum, de beeldentuin en het Jachthuis Sint Hubertus vormt het Park een unieke en internationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur.

Meer informatie over het jubileum en de acties en activiteiten is te vinden op www.hogeveluwe.nl.

Lees meer over:

Onze partners