Rauwkostsalade op aziatische wijze

© DIANE HENDRIKX

VOOR 4

3 worteltjes, 1 grote rode biet (rauw), 1 kleine komkommer, 2 tomaten, 2 kropjes bindsla, 1 handvol sojascheutjes, 2 lente-uitjes met stengel, 1 cm verse gember, 1 teentje knoflook zonder kiemen, 1 el ongezouten pinda’s, gemalen zwarte peper.

Voor de saus :

2 el sojasaus (shoyu, mengsel van soja en tarwe), sap van 1 sinaasappel, 1 tl nuoc nam (vissaus).

Maak de groenten schoon. Rasp de wortelen en de bieten. Snijd de komkommer in blokjes en de tomaten in kwartjes. Hak de bindsla fijn.

Meng het sinaasappelsap, sojasaus, vissaus en suiker. Voeg zwarte peper toe.

Snijd de knoflook en de gember in kleine stukjes en ook de lente-uitjes goed fijn (groen inbegrepen). Doe dit in de saus.

Doe de sojascheutjes bij de groenten. Giet de saus over de salade en bestrooi met fijngeplette pinda’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content