EEN wok voor alle werk

07/05/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

De wok is het voorbije decennium bij ons zo populair geworden dat er zelfs een werkwoord, 'wokken', van afgeleid is. Toch kun je met deze bolle pan zoveel meer dan roerbakken.

Tegenwoordig bestaan woks in alle vormen en materialen, maar alleen bolvormige woks zijn the real thing. Door die bolvorm wordt enkel de bodem verhit en niet de wanden. Zo kunnen fijn- gesneden ingrediënten, bijvoorbeeld knoflook en gember, als het ware gefrituurd worden en nadien hogerop geschoven, om te voorkomen dat ze verbranden. Grotere ingrediënten kunnen dan toegevoegd worden en op hun eigen tempo garen. De schuine wanden van de wok vergroten dus niet alleen het kookoppervlak, maar zorgen er ook voor dat er in de wok verschillende temperatuurzones ontstaan.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners