De kip van A

10/10/07 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Vier chefs van trendy eethuizen in Antwerpen brengen een ode aan de Franse zwartpluimkip van Challans. Hun modieuze gerechten zijn creatief en laten zien hoe veelzijdig dit sappige kwaliteitsvlees is.

De zuivere Indiase smaak

Hongkong-Chinees Frank Fung is bijna tien jaar actief in de oosterse restaurants van Kasper Stuart. In Wok & Tandoor, het voormalige De Wok en 't Tafeldier, superviseert hij zowel de wokbranders als de bloedhete tandoorioven waarin hij naast traditionele ook hedendaagse gerechten realiseert. Met deze bereiding in tandooristijl koos hij niet in de eerste plaats voor esthetiek, maar wel voor de zuivere Indiase smaak. De kwaliteitskip leent zich uitermate goed voor de knapperige en tegelijk sappige creatie. Om helemaal in de sfeer te komen geeft Frank Fung ook de recepten voor na...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners