8x wild en gevogelte

21/11/07 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Aan- en verkoop van wild en gevogelte is werk voor specialisten. Zij controleren herkomst en kwaliteit, verwerken het geschoten wild, laten het vlees rijpen en versnijden het. Wij selecteerden acht huizen van vertrouwen.

Fiftiessfeer

Bij Diegenant is de liefhebber niet alleen op het goede adres voor eersteklasgevogelte of -wild, hij geniet er ook van een bijzondere sfeer. Binnen lijkt de jachtige, lelijke wereld ver weg. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Daar zorgt de uit 1955 daterende winkelinrichting met de gele tegels en de toonbank in wit marmer voor, en ook de rustige manier waarop Virginia Diegenant een praatje met haar klanten maakt. Zij kent de meesten van hen en hun familie persoonlijk want Diegenant is van generatie op generatie een huis van vertrouwen. Haar grootvader begon begin vorige eeuw met de handel in wild en gevogelte. Vandaag dient de vierde generatie zich aan. Virginia achter de schermen, bijgestaan door schoonzoon Kristof Vergauwe. Diegenant is gekend voor kippen die op bestelling worden gekweekt, en voor konijnen en kalkoenen. Specialiteiten zijn : vol-au-vent, ganzenleverterrine, met zwezerik of ganzenlever en truffel opgevulde kwartels en pasteien van wild, parelhoen, wilde eend, konijn, fazant en haas. Tijdens de feestdagen komt men voor kalkoen of kapoen gevuld met truffel en ganzenlever. In het jachtseizoen is klein- en grootwild de specialiteit. Het wild wordt rechtstreeks aangekocht bij erkende jagers, gepluimd door erkende firma's en zelf versneden. Alle aankopen, groot of klein, worden met zorg ingepakt in roze pakpapier.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners