Vrienden van de Smaak: een unieke locatie, één lange tafel en exquise gerechten

06/06/17 om 15:34 - Bijgewerkt op 09/06/17 om 11:11
Uit Knack Weekend van 07/06/17

"Als mensen elkaar niet meer kennen, zijn we slecht bezig", zegt fruitkweker Marc Cocquyt. En dat is net waar 'Vrienden van de Smaak' iets aan wil doen: één lange tafel op een unieke plek, gasten van overal en een topchef, deze keer Broes Tavernier van 't Vijfde Seizoen, die kookt tussen de fruitgaarden in de schilderachtige Leiestreek.

In het Frans zeggen ze het met een mooi woord: convivialité. Naast 'voeding', is eten essentieel een sociale bezigheid, een moment van samenzijn rond de tafel, tijd nemen, savoureren, communiceren. Vrienden van de Smaak organiseert sinds 2012 bijzondere buitendiners op unieke locaties in heel het land. Een zeventigtal gasten geniet samen, aan één lange tafel, van een vijfgangendiner bereid met lokale seizoenproducten door een topchef. De locatie voor het eerste sharing dinner van 2017, op 19 mei, was weer een schot in de roos: fruithoeve Cocquyt, verscholen in het stille groen langs het Schipdonkkanaal in Meigem (Deinze).
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners