Zuiderse groentepastei

09/06/11 om 09:16 - Bijgewerkt om 09:16

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 150 g in blokjes gesneden courgette, aubergine en paddestoelen
  • 50 g rauwe kippenlevertjes
  • 250 g varkensgehakt van goede kwaliteit
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1/2 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • zout & peper
  • nootmuskaat
  • een snuifje marjolein, suiker, tijm, gemberpoeder en gemalen laurierpoeder (voeg deze ingrediënten als laatste toe en proef goed)
  • 100 g vleesgelei
  • 50 g brij van in melk gekookte gries
  • een hele aubergine, in dunne plakken gesneden

Bereidingswijze

Blancheer de champignons. Bak de blokjes courgette en aubergine 3 minuten in olijfolie. Cutter de levers grof en voeg het gehakt, de melkfarce, de kruiden en het zout toe. Roer er met de hand de groenteblokjes door. Breng het mengsel in een patévorm. Bak de plakken aubergine in olijfolie. Bedek de pastei met aubergineplakken. Zet de pastei in de vorm in een warmwaterbad in een voorverwarmde oven van 130° C en bak gedurende 45 à 50 minuten. Neem de vorm uit de oven en laat de pastei afkoelen. Giet de licht opgewarmde en gesmolten vleesgelei over de pastei en zet alles 24 uur in de koelkast.

Lees meer over:

Onze partners