150 g in blokjes gesneden courgette, aubergine en paddestoelen
50 g rauwe kippenlevertjes
250 g varkensgehakt van goede kwaliteit
1/2 blokje kippenbouillon
2 el gehakte peterselie
1/2 dl olijfolie
1 teentje knoflook
zout & peper
nootmuskaat
een snuifje marjolein, suiker, tijm, gemberpoeder en gemalen laurierpoeder (voeg deze ingrediënten als laatste toe en proef goed)
100 g vleesgelei
50 g brij van in melk gekookte gries
een hele aubergine, in dunne plakken gesneden
Blancheer de champignons. Bak de blokjes courgette en aubergine 3 minuten in olijfolie. Cutter de levers grof en voeg het gehakt, de melkfarce, de kruiden en het zout toe. Roer er met de hand de groenteblokjes door. Breng het mengsel in een patévorm. Bak de plakken aubergine in olijfolie. Bedek de pastei met aubergineplakken. Zet de pastei in de vorm in een warmwaterbad in een voorverwarmde oven van 130° C en bak gedurende 45 à 50 minuten. Neem de vorm uit de oven en laat de pastei afkoelen. Giet de licht opgewarmde en gesmolten vleesgelei over de pastei en zet alles 24 uur in de koelkast.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier