Zalmballetjes op een bedje van sla en komkommer

10/06/11 om 13:54 - Bijgewerkt om 13:53

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 600 g zalm
  • 2 el sesamzaad
  • 1 kl kaneel
  • 1 el sesamolie
  • 1 el zoete chilisaus
  • 3 el gehakt korianderblad
  • 2 el gehakt muntblad
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1/2 gehakte groene chili
  • 2 geplette teentjes knoflook
  • zout & peper
  • sojaolie

En verder:

  • 1 potje zure room
  • sap van 1 citroen
  • 1 komkommer
  • 1/2 groene chili, fijngehakt
  • handvol verse munt
  • zout en peper
  • 1 zak gewassen gemengde sla
  • scheutje aceto balsamico
  • olijfolie

Bereidingswijze

Mix de zalm kort met de overige ingrediënten, behalve de sojaolie, tot een korrelige mengeling. Vorm met droge (met bloem ingewreven) handen kleine, geplette ballen. Bak ze in hete olie snel aan alle kanten bruin.

Verwijder de zaden uit een halve komkommer. Hak het vruchtvlees fijn en meng met de zure room, het citroensap, de groene peper, fijngehakte munt, zout en peper.

Haal ook de andere helft van de komkommer uit, snij het vruchtvlees in plakjes en meng met de sla, aceto balsamico, olijfolie, peper en zout. Serveer de sla met zalmballetjes en dressing.

Onze partners