Zalmballetjes op een bedje van sla en komkommer
Voor 4:
Voor 4:
600 g zalm
2 el sesamzaad
1 kl kaneel
1 el sesamolie
1 el zoete chilisaus
3 el gehakt korianderblad
2 el gehakt muntblad
1 fijngesnipperde ui
1/2 gehakte groene chili
2 geplette teentjes knoflook
zout & peper
sojaolie
En verder:
1 potje zure room
sap van 1 citroen
1 komkommer
1/2 groene chili, fijngehakt
handvol verse munt
zout en peper
1 zak gewassen gemengde sla
scheutje aceto balsamico
olijfolie
Mix de zalm kort met de overige ingrediënten, behalve de sojaolie, tot een korrelige mengeling. Vorm met droge (met bloem ingewreven) handen kleine, geplette ballen. Bak ze in hete olie snel aan alle kanten bruin.
Verwijder de zaden uit een halve komkommer. Hak het vruchtvlees fijn en meng met de zure room, het citroensap, de groene peper, fijngehakte munt, zout en peper.
Haal ook de andere helft van de komkommer uit, snij het vruchtvlees in plakjes en meng met de sla, aceto balsamico, olijfolie, peper en zout. Serveer de sla met zalmballetjes en dressing.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier